4. juni 2020
Ulrik John Nielsen efterlyser mere borgerinddragelse i Egedal Kommune
Ulrik John Nielsen efterlyser mere borgerinddragelse i Egedal Kommune
Foto: fotograf Thinna Aniella
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Borgerinddragelse eller mangel på samme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Borgerinddragelse eller mangel på samme

"Magteliten" i Egedal Byråd vil simpelthen ikke høre på de berørte borgeres mening," lyder det fra løsgænger Ulrik John Nielsen i dette læserbrev

Debat Lokalavisen Egedal - 12. maj 2020 kl. 15:21
Af Ulrik John Nielsen, Ganløse, uafhængigt byrådsmedlem i Egedal Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu har jeg siddet i Egedal Byråd i snart 3 år og må indrømme, at jeg er forundret over den måde man praktiserer borgerinddragelse på.

Konstant og hele tiden kan man se, at partierne byder sig til med at overgå hinanden på borgerinddragelser.

"Walk and talk", pop up kontor rundt om i Egedal. Dialogkaffe, borgermøder, følgegrupper o.s.v.

Der er i mange tilfælde rundt om i kommunen truffet beslutninger, der berører Egedals borgeres hverdag og Egedals bysamfund. Jeg vil her nævne nogle stykker: Nedlukning af 2 skoler i Smørum og Ølstykke, flytning af ungdomsklubben i Ganløse, spejderne i Ganløse, et muligt arresthus i Kildedal, rørlægning af Stenløse Å, for bare at nævne nogle.

Alt sammen noget der berører rigtig mange borgeres hverdag. Der bliver afholdt borgermøder, og de forskellige senarier bliver præsenteret, men efter min mening med ført hånd, for et flertal har allerede inden disse borgerinddragelser/borgermøder/høringsperioder besluttet sig politisk, og det er i langt de fleste tilfælde ikke muligt at rykke så meget som et komma i beslutningen.

"Magteliten" i Egedal Byråd vil simpelthen ikke høre på de berørte borgeres mening. I flere tilfælde bliver der talt ned til borgerne, hvis de er af en anden mening.

Det til trods for at rigtig mange engagerede borgere virkelig brænder for deres lokalområder og de sager, som er oppe, og som bruger oceaner af deres fritid på at kæmpe for at blive hørt. Det er jo netop det, der gør Egedals mange bysamfund til noget særligt, at borgerne engagerer sig lokalt.

Hvad skal vi med borgerinddragelse, hvis vi ikke hører på borgerne?

Jeg er chokeret og også meget ked af, at vi som politikere ikke hører på borgerne. Jeg syntes alt alt for ofte, at mange folkevalgte glemmer, at det er borgerne, der har valgt os ind, og jeg forstår godt, at det må være meget meget frustrerende at kæmpe for noget, man brænder for og så slet ikke blive hørt eller taget alvorligt.

Jeg ved godt, at vi som politikere er valgt til at tage nogle beslutninger, og at disse beslutninger kan være mindre sjove og kan gøre ondt. Jeg mener bare, at vi stadig må være lydhøre over for sund fornuft og saglig argumentation.

Så mit store ønske for fremtiden i Egedal er, at vi 21 valgte politikere hele tiden husker, hvorfor vi sidder der for borgernes skyld og ikke for vores egen. Og at denne konsensus flere partier i mellem bliver ophævet, så man ser den politiske forskellighed, vi er valgt ind på.

Ellers er det jo ligegyldigt med at sidde 21 kommunalpolitikere, så kunne der bare sidde to og blive enige om alt. Demokrati er 21 folkevalgte politikere med meninger og holdninger samt sund fornuft og også mod til at høre på borgernes gode konstruktive ideer, og vi kan se, hvis vi tager nogle forkerte beslutninger, stå ved det og lære af det! Ikke holde krampagtigt fast i egne forudfattede meninger.

Det bliver til makværk i længden, og måske skulle "de gamle i gårde" lytte lidt til de nye også. Det ville være klædeligt ikke kun at fortælle "den gode historie", for det vil komme til at klinge hult i længden.

Lad os få rystet posen og få demokrati og borgerinddragelse ind i vores videre arbejde i byrådet og med borgerne.

Så lad os give Stenløse Å, Kildedal Nord, Liselund m.fl. en ordentlig demokratisk borgerinddragelse.

Billede

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?