29. november 2020
En læser er gået til tasterne og har skrevet dette læserbrev om Børnehuset Karmsten i Ølstykke.
En læser er gået til tasterne og har skrevet dette læserbrev om Børnehuset Karmsten i Ølstykke.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Bekymrende mønster i Børnehuset Karmsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Bekymrende mønster i Børnehuset Karmsten

Læserbrev om Børnehuset Karmsten i Ølstykke

Debat Lokalavisen Egedal - 08. oktober 2020 kl. 07:10
Af Doina Jacobsen, Torvegade 40, 6700 Esbjerg

Min helt store bekymring ligger i, at pædagogerne flygter fra børnehuset og har gjort det over flere år.

Der snakkes ude i byen om en direkte giftig kultur i institutionen. Kan det passe, at vi som bedsteforældre og forældre skal blive ved med at se til, at de gode pædagoger forsvinder fra børnenes dagligdag, og hvorfor stiller vi os tilfredse med en masse tiltag, når det ikke afhjælper det eksakte problem.

Jeg har respekt for, at der altid er to sider af en sag, men når jeg også lægger ører til nogle forældres rigtig triste oplevelser med ledelsen, som selv har overhørt at blive bagtalt, og oplever manipulation, så synes jeg, at der er stor grund til at dele min bekymring.

Der sker ualmindelig mange flytninger af de ansatte, rundt på stuerne, og det er forvirrende for både børn og voksne. Børnene knytter sig til de voksne og skaber tillid til dem, men pludselig ser ledelsen en mulighed for at bytte rundt på dem.

Det må skabe en masse utryghed hos medarbejderne, at de ikke ved hvor de skal begynde deres dag når de møder ind.

Vi kigger ydermere meget langt efter de fastansatte (jo, de har sagt op), men Karmsten lover en god normering, som betyder at de har mange ansatte (det står sort på hvidt på Karmstens hjemmeside), men der mangler altid hænder, og i alt for lang tid har der været et overtal af skiftende vikarer og medhjælpere. Dette må desværre på et tidspunkt ramme læreplaner og anden udvikling af børnene.

Vi forventer alle sammen, at når vi sender vores børn af sted, så bliver der passet godt på dem, velvidende de manglende hænder og alle besparelserne. Jeg er helt sikker på, at medarbejderne har lyst til at passe på vores børn. Ledelsen og bestyrelsen har til gengæld en stor opgave i også at passe godt på medarbejderne. Både børn og voksne skal behandles værdigt og med respekt!

Forældre bestyrelsen har for flere år siden lovet, at der ville blive indført exitsamtaler ved opsigelser, men jeg ser ikke nogle ændringer på baggrund af den viden de må indsamle. Jo der sker tiltag i ny og næ, men "hvis hjertet er syg, men du opererer i knæet", så flytter vi os ikke, og så finder de sidste gode medarbejdere også et bedre sted at være.

I sidste måned sagde vi farvel til 3 gode medarbejdere. Så nu skal børnene endnu engang sige goddag til nye ansigter.

Med alt ovenstående i mente, er jeg bevidst om, at det naturligvis er lederens opgave at drive hele institutionen, og jeg er ikke i tvivl om, at det er en stor opgave, men det er også lederens opgave at gå forrest i at forme en sund kultur og skabe en arbejdsplads hvor de ansatte trives.

Forældrene skylder, sammen med bestyrelsen, medarbejderne og ikke mindst børnene, at skabe og værne om en sund organisation.

Kære forældre til jeres børn i Karmsten - jer som har bekymrende oplevelser på hjertet, beder jeg skrive til alle medlemmer i bestyrelsen (så I rammer bredt). Det er bestyrelsens opgave at ændre på det her mønster sammen med os.

Billede

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?