25. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voksne skal ikke ytre sig gennem børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voksne skal ikke ytre sig gennem børnene
Debat Kalundborg - 12. februar 2020 kl. 09:08

Debat
I Sverige og store dele af verden i øvrigt er det lykkedes at kanonisere en 16 år gammel pige, fordi hun hellere vil skulke fra skole end at passe skolen - hun mener, hun derved kan redde verden.

arrow Læs også: Otte-årig vil redde Røsnæs

Det er lykkedes hende at få både paven og FN med på den vogn. Pigen har en så lang række af diagnoser, at det er soleklart, at hun ikke selv magter at gennemføre den miljøkamp, hun angiveligt fører. Det er indlysende, at en række voksne står bag den kamp. En gang imellem »falder hun i«, som fx da hun nægtede at flyve til USA for at tale ved FN's generalforsamling. Hun lod sig i stedet transportere i en særdeles dyr catamaran-båd til New York. Man »glemte« at fortælle, at båden var forsynet med en stor dieselmotor, og at fem mand fløj til New York for at sejle båden tilbage igen.

Forleden kunne vi med et stort opslag på forsiden se et billede af en 8-årig pige fra Bjergsted. Avisen beretter, at pigen har sendt et brev til transportminister Benny Engelbrecht - hun ønsker på den måde at redde Røsnæs fra en motorvej.

Heldigvis gengiver avisen et billede af det nævnte brev. Det er nøjagtigt som med den svenske skoleelev, de voksne, der står bag. En 8-årig pige i 2. klasse kan under ingen omstændigheder skrive, som tilfældet er på det viste brev.

Jeg mener, det nærmer sig det forkastelige, når ikke blot forældrene - men i dette tilfælde også nærværende avis, benytter et barn til at fremføre deres holdninger. Sproget og formuleringen er ingenlunde en 8-årigs. Af hensyn til den 8-årige Asta må man håbe, at de voksne og avisen stopper her. At de voksne har meninger og holdninger er ok, men undlad venligst at misbruge børnene. Voksne skal ikke ytre sig gennem børnene.

Ejvind Bitsch
Hestehøje 18
Kalundborg

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?