18. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborg har brug for attraktive studieboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborg har brug for attraktive studieboliger
Debat Kalundborg - 11. december 2019 kl. 18:26

Debat
I Radikale Venstre glæder vi os også over, at vi har fået op til flere - ja en hel række studier til Kalundborg. Vi nøjes ikke med at glæde over det. Vi mener rent faktisk, at det er utroligt vigtigt med disse nye uddannelser i Kalundborg Kommune.

Det er en chance, som vi bør gribe ordentligt an som kommune, for den kommer ikke igen. Disse studier kan betyde alt i i den fortsatte udvikling for vores erhvervsliv, bosætningen, ejendomspriser, handelslivet m.m. Det kan være disse studier, der gør forskellen imellem afvikling eller udvikling.

Derfor undrer vi os over, at Kalundborg Kommune ikke vil gøre mere, for at understøtte, at studierne bliver en succes. Spørger man mange studerende og folk fra Absalon, så får man det svar, at der mangler attraktive studieboliger. Attraktive studieboliger er først og fremmest bynære og billige, men de skal ligge i klynger, så de unge kan trives i et miljø, hvor de kan understøtte hinanden fagligt og socialt.

Radikale Venstres løsningsforslag er at lave en aftale med et alment boligselskab om at bygge ungdomsboliger eller at ombygge en eksisterende kommunal bygning til ungdomsboliger.

Det kan gøres udgiftsneutralt, hvis vi kan finde en passende kommunal grund eller en bygning, som kan anvendes.

Derudover må en kommune give huslejetilskud til ungdomsboliger. Det vil selvfølgelig være en udgift. Men det tror vi er en god investering, da chancerne for at de studerende bliver boende efter studiet er større, hvis de trives i byen.

Samtidig tror vi på, at vi kan få endnu flere studerende til at vælge Kalundborg, hvis de gode historier breder sig. Vi har en unik historie at fortælle om symbiose og samarbejde med den store industri. Men salgshistorierne på studiemesserne er ikke særligt gode angående boliger, når vi nu vi i dag, kun kan henvise de studerende til private udlejere, samt almindelige almene blandede boligtilbud. Vi bragte emner op i årets budgetforhandlinger for næste år, men havde ikke held til at komme igennem med det. Vi tror fortsat på at Kalundborg skal satse her. Vi vil arbejde videre på det.

Jeppe Sørensen
Troldevænget 18
Hans Munk

Sandskrænten 5
Kalundborg

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?