4. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forslag om retfærdig udligningsreform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag om retfærdig udligningsreform
Debat Kalundborg - 14. januar 2020 kl. 19:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Den 10/1 kunne man læse i Nordvestnyt, at »Kommunal udligning ikke er en vindersag«, hvilket er meget rigtigt. Men det er ikke rigtigt, når Martin Damm i artiklen påstår, at da Socialdemokratiet sidst var i regering (2011-2015), lykkedes det ikke at lave en reform pga. Enhedslisten.

Udligningsreformen, som Martin Damm henviser til, betød for eksempel, at Horsens betalte 71 mio. kr. ekstra og Gentofte 67 mio. kr. Alle Folketingets partier stod bag, altså også Martin Damms Venstre.

Enhedslisten og Liberal Alliance var de eneste, der ikke var med. Hvis vi nøjes med at gå tilbage til april 2018, så stod den borgerlige blå regering bag sammenbruddet i forhandlingerne om en mere rimelig udligningsreform. Baggrunden for behovet for ny udligning var refusionsreformen fra 2015, som straffede kommuner med mange syge og ledige borgere, og begunstigede kommuner med få borgere på langvarig forsørgelse.

Vi har udarbejdet et forslag til en retfærdig udligningsreform, som findes på vores hjemmeside. Det handler bl.a. om, at kommunerne skal have dækket 80 procent af udgifterne til sociale ydelser, som de har ringe indflydelse på, ekesmpelvis kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension. En sådan ordning vil også stille Kalundborg gunstigt i forhold til vores sociale udfordringer.

Niels Erik Danielsen
KB-medlem (EL)

Kalundborg Kommune

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?