24. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ferieboliger bliver et plus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ferieboliger bliver et plus
Opdateret 06. november 2020 kl. 10:11
Debat Kalundborg - 06. november 2020 kl. 09:12

Debat
I mange år var der en stor grå bygning, hvor der blev bygget danske både af mærket Coronet. Men efter dette ophørte blev bygningen stadigvæk stående. Der var også en del forme/stativer til bådbyggeriet, som stod spredt rundt på grunden i mange år. Nå, ja sådan var det. Man kunne godt sige, at kønt så det ikke ud.

arrow Læs også: Feriecenter vil forringe nattemørke og biodiversitet

Efterfølgende har der været forskellige ejere på havnen/grunden med store planer. Noget af det blev gennemført, og noget så aldrig dagens lys.

På et tidspunkt blev den grå bygning revet ned af Gørlev Kommune med en nedrivningspulje - det pyntede på området. I de senere år har de omkringliggende bygninger ved Skipperkroen og havnenområdet set meget forsømt ud, hvilket ikke var særligt attraktivt, når man skulle holde et festligt arrangement i Skipperkroens lokaler.

Heldigvis er der kommet gang i iscafeen igen, hvor den nye forpagter har istandsat bygningen og tilhørende udenoms arealer. Der er lavet fin terrasse med borde, sat glashegn op så man kan sidde lidt i læ. Mange benytter sig af det i sommermånederne og i weekenderne i ydersæsoner. Iscafeen har kort sagt bidraget til et mere livligt og attraktivt havnemiljø gennem de mange besøgende.

En anden mulig gevinst ved flere besøgende på havnen, er større tilgang af forskellige fritidstilbud af maritim karakter. I skrivende stund er der en badeklub på tegnebrættet, måske kunne der også være basis for kajak og SUP-aktiviteter for såvel lokale borgere som gæster i de kommende ferieboliger.

Nu ser vi frem til, at de projekterede ferieboliger på grunden bliver etableret i nær fremtid. Det kan kun være et plus for lokalområdet, når et i forvejen forsømt havneareal, forvandles til en attraktiv og inspirerende feriedestination, som samtidig vil betyde flere lokale arbejdspladser og ikke mindst indtægter til lokale erhvervsdrivende.

Dagmar Keinicke
Kirke Helsinge Strandvej 70

Majbrit Keinicke
Kirke Helsinge Strandvej 64 C

Mullerup

arrow Formand: - Mullerup-projekt må ikke stoppes
24. oktober 2020 kl. 06:01 Opdateret: kl. 14:15
arrow Byggeri af 62 feriehuse deler vandene
24. oktober 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 14:11
arrow Advokat anbefaler: Klag over feriehuse
21. oktober 2020 kl. 06:04 Opdateret: kl. 14:40
Stemmer du til kommunalvalget i år?