29. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedslisten har to forslag til budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten har to forslag til budgettet
Debat Kalundborg - 26. september 2019 kl. 08:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Enhedslisten havde to forslag til kommunalbestyrelsesmødet i Kalundborg

Det ene blev stillet sammen med SF og omhandlede borgerforslag. Borgerne i kommunen skulle få mulighed for at stille forslag til eventuel vedtagelse direkte til kommunalbestyrelsen. For at sikre, at forslaget er relevant, skal det bakkes op af andre borgere. Det foreslås, at det kræver 1000 stemmer at få et forslag drøftet af kommunalbestyrelsen. De 1000 stemmer er nok lidt højt sat. Forslaget skal have relevans i forhold til den type af opgaver, kommunen løser, ligesom forslag ikke kan drøftes, hvis kommunalbestyrelsen tidligere har truffet beslutning om det.

Det andet forslag omhandlede ambulant rådgivning til voldsramte kvinder og familier. Kommunen skulle etablere en ambulant rådgivning, så voldsramte kvinder, mænd og familier kan få tidlig hjælp. Samtidig kunne vi så nedbringe ventelisterne til krisecentrene. Rådgivningen vil være anonym og med fokus på at håndtere den umiddelbare krise - og at den voldsramte bliver guidet til at skabe forandring i sin livssituation. Hera Døtrene - kvindekrisecenteret i Kalundborg har givet udtryk for, at den nævnte rådgivning vil kunne foregå i deres regi. Ifølge Landsorganisationen af Kvindekrisecentre lever omtrent 38.000 kvinder med fysisk vold, mens i omegnen af 75.000 kvinder lever med psykisk vold. Men der er kun plads til 2.000 kvinder fordelt på landets krisecentre.

Begge forslag blev sendt videre til de kommende budgetforhandlinger.

Niels Erik Danielsen
KB-medlem (EL)

Kalundborg Kommune

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?