12. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Kalundborg Kommunes dårlige sager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Kalundborg Kommunes dårlige sager
Debat Kalundborg - 22. februar 2021 kl. 19:39
Af Erik Sartor, Mågestien 6, Slagelse

Kalundborg Kommune har mindst to dårlige sager som kan få borgere i kommunen til at tvivle på embedsværkets formåen, når det handler om byggesager, der vedrører natur, miljø og lokale borgeres rettigheder.

Sagen om Postgården på Reersø er en sand farce. At Kalundborg Kommune ikke har reageret og efterkommet de lokales ønske om køb af grunden, ud til Natura 2000 område, er mildest talt en skandale af dimensioner, i stedet har kommunen solgt den "under bordet" hvilket endnu engang bekræfter kommunens arrogance og stereotype ønske om vækst for enhver pris og derved tilsidesætter moral og spilleregler!

Den anden sag drejer sig om feriehusbyggeriet på Mullerup Havn. Byggefirmaet MAYCON ønsker at opføre 62 ferielejligheder på Mullerup Havn og udtrykker de bedste hensigter om et velfungerende bæredygtigt feriecenter. Bæredygtigt. Er det nu rigtigt?

Indtil dags dato er følgende sket på Mullerup Havn: Et §3 fredet engareal er blevet skændet og omkranset af pæle, der tilsyneladende ikke må anvendes i rekreativ sammenhæng grundet deres store indhold af giftstoffer. Et andet engareal, der iflg. Lokalplan 91 2006 også er udlagt som strandeng, lider under anlæg af ny vej og opbevaring af lystbåde med de konsekvenser, det måtte have for engen. Gamle fyrtræer, syrener, vilde kirsebær, bærbuske og andre grønne vækster er brutalt blevet fjernet trods dét, at de ikke ville stå i vejen for et eventuelt byggeprojekt. MAYCON markedsfører sig som »bæredygtige« på deres hjemmeside - sikkert i bedste mening - men det er her alt går galt, for bygherren har tilsyneladende på ingen måde fået udstukket de gældende retningslinjer, som er vigtige i forbindelse med udviklingen af området.

Udfordringen er ikke til at overse, der er ganske enkelt pladsmangel til et så stort feriecenter på et så lille areal. En appel til Kalundborg Kommune vil være: Hold fast i Lokalplan 91 2006, hvor der gives plads til max 38 boliger, der passer ind i kultur og miljø. Vi lokale havde gerne set, at der kun blev givet tilladelse til 24 boliger. Vi er ikke et sekund i tvivl om at MAYCON, i samarbejde med Kalundborg Kommune, har kræfter og kompetencer til at lave et smukt og bæredygtigt resort - hvis de ville.

INdlægget er sendt på vegne af FB-gruppen »Red Mulleruphavn«.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?