28. januar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi skal have ret til tidlig pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi skal have ret til tidlig pension
Debat Holbæk - 21. maj 2019 kl. 09:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Allan Andersen afdelingsformand 3F Holbæk-Odsherred og Flemming Lassen 3F Kalundborg

Det er ikke alle, der kan arbejde til de når pensionsalderen. Det er uværdigt, når syge eller nedslidte tvinges til at blive på et arbejdsmarked, de reelt ikke længere kan bidrage meningsfuldt til.

Derfor er det vigtigt med en model for fleksibel pension. Man skal kunne gå på pension før den officielle pensionsalder, hvis man har været mange år på arbejdsmarkedet og er blevet slidt af sit job. Det er en model, vi har brug for her og nu.

Det er ikke godt nok, når regeringen sammen med DF og Radikale Venstre har aftalt, at de vil have en kommission til at finde en løsning, som først skal gælde fra 2040.

I 3F bakker vi op om Socialdemokratiets forslag om at forhandle en model på plads med arbejdsmarkedets parter. Det skal være en ret at kunne trække sig fra arbejdsmarkedet, hvis man lever op til de kriterier, der bliver aftalt mellem arbejdsmarkedets parter.

I 3F er vi klar til at smøge ærmerne op, sætte os til forhandlingsbordet efter Folketingsvalget og være med til at sikre en værdig tilbagetrækning for de tusindvis af nedslidte lønmodtagere.