7. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spildevandsudledning i Sejrøbugten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spildevandsudledning i Sejrøbugten
Debat Holbæk - 07. februar 2020 kl. 13:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Spildevandsudlening i Sejerøbugten er en rigtig dårlig løsning. De, som har foreslået projektet, har slet ikke undersøgt andre muligheder.

Holbæk Kommune udleder deres spildevand fra rensningsanlægget beliggende øst for havnen i Holbæk til Holbæk Fjord. Dette anlæg har sikkert flere problemer, da udskiftningen af vandet i fjorden sikkert ikke altid er tilstrækkelig. Samtidig vokser Holbæk i indbyggertal, hvilket giver ekstra pres på anlægget.

At flytte Holbæk Kommunes problemer til en anden kommune løser ikke problemerne for andre end Holbæk. At lede spildevand ud i Neksleøbugten, som er en bugt, der benyttes af tusinder familier til fritidsliv, er bestemt ikke en løsning på lang sigt. Om få år vil de tiltænkte anlæg være overbelastede ligesom Holbæks anlæg er idag eller snart bliver.

Så skal der igen »findes på« en løsning, som vil give store problemer til den tid. Det er en yderst forkert løsning at flytte problemet til Nekseløbugten, det er også spild af økonomi på langt sigt.

Hvorfor tænker de personer, som har foreslået projektet, ikke på en løsning, som er langvarig og økonomisk forsvarlig?

I Seattle (USA) har man løst lignende problemer for snart 50 år siden, og de virker stadig og giver ingen forurening i bugten ved byen. Man har simpelthen lagt et rør på bunden af bugten og ført spildevandet ud i Stillehavet.

Tænk hvis Holbæk Kommune lagde et rør på bunden af fjorden, som gik fra rensningsanlægget og et godt stykke ud i Kattegat. Et sådant rør vil løse Holbæk Kommunes udledning af spildevand i de næste mange mange år uden store omkostninger i fremtiden.

Måske kunne andre byer beliggende omkring Isefjorden kobles på røret så deres kommende problemer med spildevand løses sammen med Holbæks problemer.

Kære politikere og embedsfolk! Det foreslåede project er en ommer. Tænk en gang til, og se hvorledes andre byer i verden har løst deres spildevandsproblemer.

Søren Engel
Dragerupvej 34
Holbæk