16. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til nyttejob i Holbæk Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til nyttejob i Holbæk Kommune
Debat Holbæk - 18. maj 2020 kl. 15:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Enhedslisten har som eneste parti stemt imod, at Holbæk Kommune skal søge om at fortsætte med nyttejobs.

Ledige i nyttejob modtager ikke løn, har ikke krav på ansættelsesbevis og er ikke omfattet af overenskomst. Altså ingen feriepenge, ingen arbejdsmarkedspension og dermed ikke samme rettigheder som andre arbejdere.

Typisk får en nyttejobber ca. 6.000 kroner om måneden for at arbejde mindst 30 timer om ugen. Der er intet krav om, at nyttejobbene skal kvalificere de ledige til arbejdsmarkedet eller gøre dem parate til at gå i gang med uddannelse. Formålet er, at nyttejobbere skal arbejde for deres ydelse.

Det må man også sige, de kommer til. Dette er en falliterklæring for »systemet«. Det er en falliterklæring for politikerne, at de beordrer jobcentret til at sende mennesker i arbejde uden overenskomstmæssig løn, feriepenge eller pensionsopsparing.

Nyttejobbere skal altså være mennesker, som kan arbejde og som udfører et nyttigt stykke arbejde. Denne indsats skal selvfølgelig udføres til overenskomstmæssig løn og med en ansats rettigheder.

Loven blev vedtaget af et flertal af Folketingets partier. Det eneste parti, som stemte imod var Enhedslisten. Loven blev vedtaget den 20.12.2012 og trådte i kraft den 1. januar 2013.

Jeg stemte imod at forsætte ordningen om nyttejob i udvalget for beskæftiigelse og uddannelse den 5. maj 2020.

Leif Juhl
KB-medlem (EL)
Holbæk Kommune

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?