9. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er så dejligt ude på landet!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er så dejligt ude på landet!
Debat Holbæk - 09. maj 2019 kl. 10:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Livet på landet er nu dejligt, vi har nu i Soderup vest, haft fornøjelsen af svinebøndernes gylle spredning i lang tid. Jeg forstår godt beboerne i Regstrup/Sønder Jernløse, der er imod et Biogasanlæg i deres baghave, jeg har fulgt den polemik, der har været omkring anlægget, og jeg syntes John Harpøth burde skrue lidt ned for retorikken.

arrow Læs også: Kommer lugt fra mink eller biogas?

Det kan ikke være rigtigt nogle få skal kunne genere så mange. Jeg syntes, vores politikere i Holbæk har meget at lære om at varetage fællesskabets interesser. Jeg har et udmærket forslag til placering af et biogasanlæg.

Det kunne placeres på et areal ved Bonderup/ Mølleborup, der er få bebyggelser og langt til naboer. De største svinebønder i området kunne få anlagt rørledninger til anlægget. Her tænker jeg på svinebønderne i Tingerup, Bukkerup, Nørre Eskildstrup og Vanløse. På denne måde kunne man undgå megen transport på vejene.

For en del år siden var jeg med i arbejdsgruppe sammen med bl.a. John Harpøth (DF) om udviklingen i Tølløse, ikke alt gik som vi drømte om. bl.a. jokede vi om vores smertensbarn, den gamle silo ved Sønderstrupvej. Her kunne vi tænke os et højhus bygget op omkring siloen, som skulle være elevatorskakt, så kunne der blive 11 etager og en restauration på toppen, så ville vi kunne slå Holbæk, men nu har Holbæk fået deres højhus, hvad så John? Hvad med din silo, det er en øjebæ for alle, uanset hvor du kommer fra til Tølløse, kan man se den skrækkelige, grimme silo. Den ødelægger også synes af det nye, flotte plejehjem. Få nu gjort noget ved den silo, så Tølløse ikke skal skæmmes af den.

Vedr. byudvikling i Tølløse sagde Carsten Andersen (V), der skulle arbejdes med Unikatgrunden, her kunne anlægges boliger og forretninger. Vi lavede gode forslag til byudvikling/boliger m.m., nu er det en brandtomt og hvad så?

Et sidste suk fra os, hvornår gør kommunalbestyrelsen noget for det grønne image i Tølløse, Er det kun op til fællesskabet, at forskønne byen. Jeg kan anbefale, at tage en tur til Roskilde og se, hvorledes det kan gøres. God sommer når den kommer.

Ebbe Kring
Gl. Tadrevej 5
Soderup

arrow Biogas-plan fortsætter trods støttestop
12. februar 2019 kl. 11:00 Opdateret: kl. 11:00
arrow Biogas tager luften ud af lokalforum
06. februar 2019 kl. 13:29 Opdateret: kl. 11:05
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?