14. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lad ikke Kattegatforbindelsen ødelægge vores lokalområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lad ikke Kattegatforbindelsen ødelægge vores lokalområder
Debat Holbæk - 26. februar 2021 kl. 11:32

Af Troels Winther, Fruerskovvej 7, Vipperød

Netop nu undersøges det, hvor en ekstra jernbaneforbindelse kan placeres i forbindelse med den kommende Kattegatforbindelse.

En af mulighederne er - til vores store undren - en ny dobbeltsporet jernbane fra Lejre til Stigs Bjergby. Ikke nok med, at den foreslåede linje vil skabe betydelige støjgener for tusindvis af borgere, så vil den også skade den enestående natur, som vores område er beriget med.

Naturområder som Regstrup Å, Aastrup Skov, Fruerskov og Bæsted Skov, der skaber ro i hverdagen og gør vores lokalsamfund til noget helt specielt, er blot eksempler på, hvad der trues af en evt. ny højhastighedsjernbane fra Lejre gennem Vipperød.

At forbindelsen desuden er betydeligt dyrere at anlægge end alternative løsninger fra Holbæk eller Ringsted, sætter blot to streger under, at der bør vælges en anden løsning! Flere steder vil den foreslåede linjeføring endda gå igennem Natura 2000 områder. Altså områder, som i dag er beskyttede for at passe på truede og sårbare dyr, fugle og planter.

Er ødelæggelse af vores natur og permanente støjgener virkelig dét, vi vil opnå med en Kattegatforbindelse?

Borgergruppen imod ny togstøj i Vipperød siger nej tak og håber, at vores lokale repræsentanter som Jacob Jensen (V), Morten Dahlin (V), Kaare Dybvad (S) eller Christina Krzyrosiak (S) vil drøfte sagen med os.

På vegne Borgergruppen imod ny togstøj i Vipperød:

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?