22. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Det halter med trafikken i Østbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Det halter med trafikken i Østbyen
Debat Holbæk - 01. december 2020 kl. 09:59
Af Rivkah Andersen, Tjebberupvej 11, Holbæk

Undertegnede har i flere år og specielt det seneste år undret sig over, hvad der foregår med trafikken i vores CO2-venlige kommune.

Skal vi starte med morgenen, hvor kæmpe super tunge lastbiler til Wegnersmindes luksusbyggeri kommer buldrende igennem Tjebberupvej - en omvej på ca. 5 km - i stedet for at køre direkte den korteste vej ved Joachimshvilevej, hvor der står et skilt, at lastbilerne skal køre en omvej. Hvad er problemet? Er kommunen klar over, hvor mange små cyklister, der er på Tjebberupvej?

Så er der alle de busser, der kører gabende tomme igennem Tjebberup, hvis man er heldig, sidder der en passager - og det var også før Corona. Der er stadig mange børn på cykel. »Støt op forældre« fik tidligere at vide, »jamen der er jo aldrig nogen, der er døde«. Er det virkelig, hvad der skal til? Dette var i forbindelse om ønske bump på vejen også fra Grundejerforeningen. Det kunne ikke lade sig gøre (»der er jo ikke noget problem, og buschaufførerne kan ikke tåle bump«.)

Hvorfor er vi så i Tjebberup snart det eneste område, hvor der ikke er bump? Bump kan jo også være forhindringer, blomsterkasser osv. Nå ja, så kan kæmpe lastbilerne, og i øvrigt landbrugsredskaber i høstsæsonen ikke køre der. Løsning: Kunne det overvejes at indsætte mindre busser, som i andre kommuner? Eller spare nogle afgange og passagerer går op til Munkholmvej? Hvordan ser økonomien ud med de kæmpe busser? Det kan godt være busserne bliver fyldt op senere, men så kør lige ud på Munkholmvej, og den evt. ene passager eller ingen må stå på på Munkhomvej. Landbruget har altid været der så?

Munkholmvej: Hvornår kommer den planlagte nye omfartsvej Oldvejen/Bredetved, som skulle være bygget 2020 (efter hvad jeg har fået at vide fra Grundejerforeningen)? Bebyggelsen og belastningen på Oldvejen er bare større og større vel nok på grund af det voksende byggeri. Så kommer vi til Oldvejen, der sker et eller andet, men hvad?

Der er personer, som ikke tør bruge Oldvejen, da den er så smal, at det er svært at passere lastbil/passagerbil, eller bare to store personbiler uden at få knaldet sidespejlene af. Personligt kørte jeg ud i rabatten en gang og fik en punktering. Næste gang ville jeg ikke ud i rabatten, det kostede så et sidespejl fra en håndværkerbil, som bare kørte videre.

Håber vores borgmester Christina K. Hansen ser dette, hun er selv opvokset lige i »brændpunktet«, så der bliver gjort noget hurtigst muligt.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?