16. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danskerne skal have trygheden tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne skal have trygheden tilbage
Debat Holbæk - 19. maj 2020 kl. 19:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona
Af Stén Knuth MF (V) Sjællands Storkreds

Danmark står både i en sundhedskrise og i en økonomisk krise. En økonomisk krise, der er så dyb, at den foreløbig har medført, at flere end 220.000 danskere enten er blevet fyret eller er på lønkompensation.

Derfor arbejder vi i Venstre med alle vores kræfter på at mobilisere Folketinget til en økonomisk genopretningsplan, der dels kan bringe danskerne tilbage på arbejde og dels bringe tryghed for, at det de tjener i dag er det samme i morgen. Vi skal have givet danskerne troen på fremtiden tilbage, som vil genstarte tilliden til, at det er ok at bruge penge.

Så vi får gang i hjulene og vi kan komme videre fra corona-virussen så hurtigt som muligt.

Det har hele Danmark brug for at vi lykkes med. Og det kan kun gå for langsomt. Der er enorme økonomiske og menneskelige tab på ikke at gøre alt, hvad vi kan.

Derfor foreslår Venstre, at vi halverer momsen fra 1. juni og resten af 2020. Det vil give et enormt løft til hver eneste familie i Danmark. Det vil reducere priserne på både de daglige indkøb såvel som større investeringer.

Samtidig vil vi fremrykke skattelettelser, som allerede er besluttet, men som første skal komme senere. Nu foreslår vi - fordi situationen er så alvorlig og så mange er ramt - at vi fremrykker skattelettelserne. Læg dertil et skatte-, afgifts- og byrdestop - det giver sikkerhed og tryghed.

Desuden vil vi skabe en krisefond, hvor vi med pensionskasser og andre private investorer vil sikre kapital til dansk erhvervsliv, så virksomheder ikke bare kommer gennem krisen, men godt videre fra den. Og baner vejen for at danskerne kommer tilbage på arbejde.

Venstre har spillet ud. Nu venter vi kun på at Mette Frederiksen også spiller med.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?