11. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældreplejen skal have et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældreplejen skal have et løft
Opdateret 09. oktober 2019 kl. 15:04
Debat Holbæk - 09. oktober 2019 kl. 12:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Det er ingen nyhed, at vi i bliver flere ældre i Holbæk Kommune. Det er heller ikke den store videnskab at forstå, at når der kommer flere ældre, så bliver der flere, der har brug for ældrepleje.

DF fik indskrevet i konstitueringsaftalen, at med flere ældre skulle der følge flere penge til ældreplejen i Holbæk. Selv i årets økonomiaftale imellem KL og regeringen har man forstået dette, og afsat flere penge til kommunerne, så de kunne tilføre ældreområdet flere penge. Alt dette har man i forvaltningen i Holbæk Kommune tolket til; at man skal spare penge på ældreområdet. Det giver ingen logisk mening.

Til borgermødet om budgettet i Kuben var de fleste partier da også enige om, at det var en dårlig idé med besparelser. Så langt, så godt. Men vi skal ikke blot luge ud i det tidselbed af besparelser på ældreområdet, som det administrative budget er, vi skal også investere i området.

På samme borgermøde var både FOA og Ældrerådet med rette kritiske overfor forholdene i hjemmeplejen. Vores ansatte har simpelthen for travlt. Det betyder, at de borgere, som har brug for hjælp, ikke får så god hjælp, som de bør få. Derfor skal der investeres i hjemmeplejen. Vores ansatte skal have bedre tid i hverdagen. Det skal være sådan, at der er tid til plejen, og det skal være sådan, at hvis der kommer et nødkald, så vælter det ikke hele planen. Det bliver en hovedprioritet for Dansk Folkeparti ved de kommende budgetforhandlinger at få genoprettet vores hjemmepleje. Det fortjener vores ansatte, og det fortjener vores ældre.

Jeppe Jakobsen
KB-medlem (DF)
Holbæk Kommune

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?