15. oktober 2021
Caroline Victoria Christensen, kandidat for Socialdemokratiet i Hørsholm, vil hellere 'velfærd med omtanke' end 'skat med omtanke', som Venstre proklamerer det. Foto: Jesper Petersen
Caroline Victoria Christensen, kandidat for Socialdemokratiet i Hørsholm, vil hellere 'velfærd med omtanke' end 'skat med omtanke', som Venstre proklamerer det. Foto: Jesper Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi vil velfærd med omtanke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi vil velfærd med omtanke

Af Caroline Victoria Christensen, kandidat for Socialdemokratiet, Usserød Kongevej 35D, 1. tv, Hørsholm:

Opdateret 25. august 2021 kl. 15:26
Debat Hørsholm - 08. juli 2021 kl. 16:26
arrow Læs også: DEBAT: En bindende klimalov til Hørsholm

For nylig lancerede Venstre i Hørsholm deres nye kampagne "Skat med omtanke". Her er grundtanken, at borgerne ikke skal betale for, at kommunalbestyrelsen angiveligt ikke har forvaltet budgetteringen godt nok med pludselige, uforudsete millionunderskud.

En præmis, der i øvrigt ikke holder, da udgifterne i hovedreglen kommer fra faktorer udenfor en kommunalbestyrelses kontrol, såsom tilflytning af borgere med et plejebehov.

Selvom vi er enige i Socialdemokratiet om, at økonomien netop skal føres forsvarligt, er vi ikke enige om løsningen.

Mens Venstre ønsker skattelettelser, ønsker vi i Socialdemokratiet kernevelfærd af topkvalitet og hurtigere lokal handling på klima- og miljøkrisen.

Det skal vi naturligvis sikre med et fælles bidrag til at investere i vores kommune og gøre den endnu bedre og grønnere end i dag - ikke ved yderligere nedskæringer på vores børn, ældre og serviceydelser.

Vi står med mange udfordringer, vi er nødt til at løse sammen, og som vi ikke har råd til at lade stå på. Der er for få voksne per barn i daginstitutionerne, ensomheden er steget blandt vores ældre, og de unge har oplevet psykiske problemer i større omfang end nogensinde før pga. corona-nedlukningerne. Samtidig står vi stadig med en klimakrise, som ikke venter på at blive løst af sig selv.

Desuden er Hørsholm en kommune med nogle af landets mest velstillede borgere. Skal vores fælles velfærd så ikke afspejles af det?

Jeg ser i hvert fald ikke et problem i, selv med min lille SU-indtægt, at kommuneskatten i Hørsholm er rykket lidt, hvis det betyder, at vi kan investere og undgå de besparelser på daginstitutioner, ældrepleje og grøn omstilling, som havde været konsekvensen, hvis ikke vi øger vores kommunale indtægter.

Socialdemokratiet vil hellere 'velfærd med omtanke' for alle borgere. Og det skal vi opnå i fællesskab.

arrow Unge tog skraldet i nyt besøgscenter
17. juni 2021 kl. 06:26 Opdateret: kl. 18:39
arrow Hotel indstillet til pris: Vil gøre en forskel for klimaet
15. juni 2021 kl. 06:10 Opdateret: kl. 16:42
arrow Ministerbesøg i Hørsholm: Forsvaret skal arbejde grønt
14. juni 2021 kl. 05:55 Opdateret: kl. 22:52
Rejser du til udlandet i år?