5. august 2021
Anne Ehrenreich (V) kalder forhandlinger om at finde frem til bredere tilslutning til lokalplanerne 172, 173 og 176 for en skueproces.
Anne Ehrenreich (V) kalder forhandlinger om at finde frem til bredere tilslutning til lokalplanerne 172, 173 og 176 for en skueproces.
Foto: Søren Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi fik tilbudt kaffe og kage og intet andet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi fik tilbudt kaffe og kage og intet andet

Af Anne Ehrenreich (V), medlem af kommunalbestyrelsen:

Opdateret 17. juni 2021 kl. 09:27
Debat Hørsholm - 17. juni 2021 kl. 08:00

Konservative antyder, at Venstre ikke kom til forligsforhandlinger med noget kompromis. Det er ikke korrekt. Venstre var forberedte til mødet, og vi redegjorde for vores ønsker, som vi ikke præsenterede som ultimative og havde forventet, at borgmesteren på det grundlag var vendt tilbage med et kompromisforslag. Vi fik tilbudt kaffe og kage men intet andet. Det kalder vi en skueproces.

arrow Læs også: DEBAT: Lad os få en arkitektur-politik vedtaget sammen med den nye kommuneplan

Venstre har under forhandlingerne formuleret sine konkrete ønsker, som vi allerede fremsatte som ændringsforslag på mødet i Miljø- og planlægningsudvalget den 22. april 2021. Vi ønskede at bevare de servitutter, som ikke var i modstrid med de nye lokalplaner, at de nye bestemmelser om arealoverførsler blev indskrevet i formålsbestemmelsen for at dæmme op for brugen af dette instrument, og endelig at begrænse nybyggeri til 1½ etage med udnyttet tagetage. Dog sådan at ejendomme, som allerede i dag har to fulde planer kan genopføres eller nyopføres som sådan.

Disse forslag kunne C og flertallet angiveligt ikke støtte. Vi fik aldrig en substantiel begrundelse for, at borgmesteren stoppede forligsforhandlingerne, før de overhovedet var begyndt. Det virkede til at være forhandlinger på skrømt uden reelt indhold.

Fra Venstres side er vi glade for, at C og flertallet nu lover borgerne, at de vil overholde de nye lokalplaners ordlyd og ikke blot slavisk fortsætte praksis med dispensationer, bl.a. til arealoverførsler. Set med vores øjne havde det været mere trygt for borgerne, såfremt C i lokalplanen havde forpligtet sig til dette ved at indskrive det nye regelværk i formålsbestemmelsen. Vi vil tæt følge udviklingen med gennemførelsen af de nye lokalplaner, som vi frygter ikke vil give borgerne den tryghed for udviklingen, som vi gerne havde set.

arrow DEBAT: Nej til 80.000 kvadratmeter bynært spildevandsanlæg
19. juni 2021 kl. 06:12 Opdateret: kl. 16:08
arrow DEBAT: Lokalplaner skal fremover holdes, Jan Klit
18. juni 2021 kl. 14:04 Opdateret: kl. 13:55
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?