22. oktober 2021
Annette Wiencken, konservativt kommunalbestyrelsesmedlem, slår fast, at der intet fordækt er i at ville bygge to friplejehjem i Hørsholm.
Annette Wiencken, konservativt kommunalbestyrelsesmedlem, slår fast, at der intet fordækt er i at ville bygge to friplejehjem i Hørsholm.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Valgfrihed til borgerne - det er der intet fordækt i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Valgfrihed til borgerne - det er der intet fordækt i

Af Annette Wiencken (K), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelsen:

Opdateret 05. maj 2021 kl. 11:22
Debat Hørsholm - 03. maj 2021 kl. 14:23
arrow Læs også: DEBAT: Hvad er den skjulte dagsorden med de to friplejehjem?

Socialistisk Folkepartis to kandidater til kommunalvalget i Hørsholm i november leder efter en skjult dagsorden hos de partier i Kommunalbestyrelsen, som gerne vil have friplejehjem til Hørsholm Kommune.

Men hvorfor skal der absolut være noget fordækt, når man ønsker at give borgerne flere muligheder?

Jeg vil gerne understrege, at vores opbakning til friplejehjem i Hørsholm udspringer af et ønske om dels at tilvejebringe den nødvendige kapacitet til at imødegå behovet for flere pladser rettidigt, dels et ønske om at give borgerne mulighed for at vælge mellem private og offentlige plejecentre.

I Hørsholm Kommune har vi en lang og sund tradition for, at børnefamilierne har valgfrihed med hensyn til private eller offentlige daginstitutioner og skoler, og på børneområdet trives begge typer institutioner i allerbedste velgående.

Hvorfor skal vores ældre medborgere ikke have de samme muligheder, når de får brug for et plejecenter?

Det er korrekt, at den seneste befolkningsprognose viser et lille fald i det forventede behov for plejehjemspladser i forhold til den prognose, der blev lavet i 2018. Vi skal naturligvis bruge prognoserne til at give et fingerpeg om, i hvilken retning udviklingen går. Men vi skal også have en naturlig skepsis over for prognoserne, for de ændrer sig hurtigt - og meget hurtigere end vi kan nå bygge plejecentre til vores ældre medborgere.

Derfor er det med åben pande, at vi går ind for at bygge friplejehjem i Hørsholm kommune. Det er på tide, at vores ældre får noget at vælge imellem - og det er der intet fordækt i.

arrow DEBAT: Lad nu de ældre få det friplejehjem Ved Klædebo
29. april 2021 kl. 05:42 Opdateret: kl. 14:31
arrow DEBAT: Friplejehjem med indbyggede risici
27. april 2021 kl. 09:16 Opdateret: kl. 09:03
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?