30. juli 2021
Foto: Ann-Sophie Meyer
Foto: Ann-Sophie Meyer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Tryghed og udvikling for Hørsholms små

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Tryghed og udvikling for Hørsholms små

Af Ib Tune Olsen (SF), Fuglemosevænge 8, og Louise Zabel (SF), Bellisvej 8, Hørsholm:

Debat Hørsholm - 04. marts 2021 kl. 21:00

I reklamebrochuren for Hørsholm kommune beskrives mange af kommunens fortræffeligheder - med rette. Således fremhæves folkeskolerne som værende i top med hensyn til faglighed og trivsel. Det havde også været rigtig fint, hvis daginstitutionsområdet kunne have været nævnt som værende rigtig godt. Det må desværre vente til en senere udgave af brochuren, når forholdene fortjener at blive fremhævet.

arrow Læs også: Alle skal til lommerne for at leve op til kravene

SF har kæmpet for området og fået en lov om minimumsnormeringer igennem og fået afsat betydelige beløb på Finansloven, som skal hjælpe kommunerne til at forbedre dette område. Målet om maksimalt tre vuggestuebørn per voksen og maksimalt seks børnehavebørn per voksen er langt fra opnået i Hørsholm. Her tyder aktuelle opgørelser på henholdsvis 3,9 og 7,2 børn per voksen.

Altså 30 procent og 20 procent flere børn end lovmålet. I Hørsholm er andelen af uddannede pædagoger heller ikke imponerende: 38 procent i vuggestuer og 28 procent i børnehaver.

Hvordan afspejles disse forhold så i dagligdagen? Kommunen skal efter loven føre pædagogisk tilsyn med daginstitutionerne. Nogle kommuner offentliggør eksempelvis på deres hjemmeside resultatet af tilsynet. Københavns kommune viser alle institutioners tilsynsresultater, både de positive og de områder, hvor der er plads til forbedringer. Det er jo meget relevant information for tilflyttere og for interne borgere, som søger en ny institution. Det kan også skabe inspiration imellem institutionerne.

En tilsvarende åbenhed synes ikke at være tilfældet i Hørsholm. Her findes oplysning om, hvordan tilsynet gennemføres, og hvad der fokuseres på, men på kommunens hjemmeside kan kun ses en generel sammenfatning for alle institutioner under ét. Daginstitutionsområdet er altså et område, hvor der helt klart er muligheder og behov for forbedringer.

arrow For få voksne i børnehaverne: Så langt er der til målet
01. februar 2021 kl. 12:00 Opdateret: kl. 11:05
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?