5. marts 2021
De konservative kommunalbestyrelsesmedlemmer Morten Slotved, borgmester, Charlotte Kirchheiner og Morten Bast Hall ønsker at fejre Oplysningstiden og 250-året for kærlighedsaffæren mellem Caroline Mathilde og Struensee.
De konservative kommunalbestyrelsesmedlemmer Morten Slotved, borgmester, Charlotte Kirchheiner og Morten Bast Hall ønsker at fejre Oplysningstiden og 250-året for kærlighedsaffæren mellem Caroline Mathilde og Struensee.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Til sommer skal vi fejre Oplysningstiden og kærlighedsaffæren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Til sommer skal vi fejre Oplysningstiden og kærlighedsaffæren

Af Morten Slotved, borgmester, Charlotte Kirchheiner og Morten Bast Hall (K), medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Debat Hørsholm - 21. januar 2021 kl. 15:50

Vi er mange, som bærer et fint minde om at samles til demonstration foran Jagt- og skovbrugsmuseet, da det ultimo 2016 stod til at lukke.

arrow Læs også: Historisk kornlade skal være nyt museum

Med fakler i vintermørket ønskede vi at vise, at lukningen af museet var et stort tab for vores by. Vi mistede et socialt samlingssted. Vi mistede et sted, som børnefamilier, skoleelever og turister jævnligt besøgte for at lære om skov, natur og jagt. Men vi mistede også noget af byens identitet.

Pludselig stod de smukke, historiske bygninger tomme, og vi vidste ikke hvad denne tomhed ville blive fyldt ud med. Det ved vi stadig ikke, men drømmene har ikke ligget stille.

Der var efter lukningen hurtigt kreative sjæle, som samledes om den idé, at man kunne etablere et Oplysningsmuseum i dele af de historiske bygninger, og vi har i Konservative hele tiden bakket op om denne vision.

Det synes indlysende, at bygningerne skal bringes til live gennem formidling af historiske begivenheder, som foregik lige her i området, og som stadig har relevans for nutiden.

Oplysningstiden danner grundlag for vores moderne, demokratiske samfund, og det er næsten skræmmende aktuelt at diskutere menneskerettigheder, medindflydelse og ytringsfrihed.

Til sommer er det 250 år siden, at Caroline Mathilde og Struensee havde deres kærlighedsaffære i og omkring Hirschholm Slot, og Struensee har - med sine progressive tanker om trykkefrihed - som ingen anden haft indflydelse på de samfundsmæssige forandringer, vi kalder Oplysningstiden.

Det er en gevaldig opgave at etablere et nyt museum, hvorfor det stadig ikke har set dagens lys. Men vi mener ikke, vi må gå glip af fejringen af 250-året for kærlighedsaffæren, som ikke bare for Hørsholm, men for hele Danmark, er en national kernefortælling.

Museum Nordsjælland har idéer i støbeskeen omkring at lave historiske udendørsaktiviteter i Slotshaven i løbet af sommeren, og vi mener, at vi som kommune skal understøtte denne byens fest på alle de måder, vi kan.

Vi håber at alle Hørsholm-borgere og lokale virksomheder vil deltage i festen.

arrow Millioner til Jagt- og Skovbrugsmuseets arvtager
08. januar 2020 kl. 07:30 Opdateret: kl. 15:12
arrow Borgergruppe vil lave ny privatskole på Jagt- og Skovbrugsmuseet
06. december 2019 kl. 18:00 Opdateret: kl. 01:27
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?