19. juni 2021
Venstre-kandidaterne Kirsten Holmehøj og Preben Carøe mener, at det kun er en socialdemokratisk alkymist, der kan forvandle et underskud på 25 millioner til en budgetpost.
Venstre-kandidaterne Kirsten Holmehøj og Preben Carøe mener, at det kun er en socialdemokratisk alkymist, der kan forvandle et underskud på 25 millioner til en budgetpost.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svend Erik Christiansen kommer clean - de ældste er en belastning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svend Erik Christiansen kommer clean - de ældste er en belastning

Af Kirsten Holmehøj,Skovlyvænget 18, og Preben Carøe, Ringvej 24,Hørsholm, kandidater for Venstre:

Opdateret 04. april 2021 kl. 13:42
Debat Hørsholm - 26. marts 2021 kl. 14:45
arrow Læs også: DEBAT: Bedre økonomi og dermed flere ressourcer

Dette er uddrag fra Svend Erik Christiansens indlæg i såvel Ugebladet som Frederiksborg Amts Avis.

"Her er det især de ældste, der belaster kommunens økonomi".

"Det passer også med min opfattelse af de budgettal, der indgik i budgetforliget for 2020. Det var netop Socialdemokratiets mening, at besparelserne på ældreområdet og børneområdet skulle høre op og bevillingerne øges. Derfor er det en glæde at læse, at det rent faktisk også er sket".

Det er vist kun en socialdemokratisk alkymist, der kan forvandle et underskud på 25 millioner kroner til en budgetpost.

Det er bekymrende, at alkymisten har misforstået sit eget budget, men skræmmende, at han ikke har sat sig ind i årsregnskabet, hvoraf det fremgår hvordan merforbruget er opstået.

Hjemmeplejen udviser et merforbrug på 9,0 mio. kr. Hjemmeplejen har været under pres på grund af covid-19-pandemien samt på grund af lang venteliste til plejebolig.

Dette har medført, at flere borgere med et stigende plejebehov er blevet passet og plejet af hjemmeplejen og hjemmesygeplejen i eget hjem.

Plejehjem, midlertidige pladser samt mellemkommunalt køb og salg af plejehjemspladser udviser et merforbrug på 9,1 mio. kr. Mellemkommunale køb af plejeboliger viser et merforbrug svarende til 4,4 mio. Kommunen er overgået til en afregning baseret på en fast gennemsnitlig døgntakst, overgangen har medført en mindre indtægt på ca. 3 mio.

De midlertidige pladser har et merforbrug på 4,5 mio. Merforbruget er opstået i den sidste halvdel af året og skyldes den aktuelle covid-19 situation, som har givet stort pres på de midlertidige pladser.

Det personlige støtteområde udviser et merforbrug på 5,8 mio. Merforbruget skyldes en øget tilgang af borgere til området, samt at udgifterne til nogle borgere har været stigende grundet udviklingen i deres behov.

Hjælpemiddelområdet udviser et merforbrug på 2,8 mio. kr. og har generelt været under pres i en årrække.

Ovenstående dokumenterer, at der netop er sparet på ældre området i budgetfasen og at den manglende beslutning om et nyt friplejehjem koster os penge hver eneste dag.

Måske alkymisten kan forvandle 6000 m² PH jord til et plejehjem.

arrow DEBAT: Ældre og børn har fortsat brug for flere penge
13. april 2021 kl. 05:53 Opdateret: kl. 15:16
arrow Socialdemokrat er klar til borgmesterposten
06. april 2021 kl. 22:15 Opdateret: kl. 17:18
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?