25. oktober 2021
Jørgen Eirfeldt er efter borgmester Morten Slotved i debatten om udligning og mener, at han i højere grad bør indtage rollen som den samlende figur i Hørsholm Kommunalbestyrelse. Arkivfoto
Jørgen Eirfeldt er efter borgmester Morten Slotved i debatten om udligning og mener, at han i højere grad bør indtage rollen som den samlende figur i Hørsholm Kommunalbestyrelse. Arkivfoto
Foto: © Claus Boesen/ Media Press
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Slotved fejlbudgetterede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Slotved fejlbudgetterede

Af Jørgen Eirfeldt, formand for Venstre i Fredensborg Kredsen:

Debat Hørsholm - 31. december 2020 kl. 07:01
arrow Læs også: DEBAT: Lad tandlægerne teste for corona

Ann Lindhardt havde ret i sin påstand - og borgmesteren fejlbudgetterede.

Kære Borgmester. Det er en ærlig sag at tage fejl - men det kræver både mod og mandshjerte at indrømme det.

Det burde du gøre, Morten - og jeg tror faktisk, at det vil give dig et plus på troværdighedskontoen.

Social og indenrigsministeriet mener ikke, at man fortsat kunne budgettere med de 26 millioner fra overgangsordningerne - det var derfor en fejlagtig og meget optimistisk budgettering som borgmesteren stod bag.

Et budget skal helst være funderet i fakta og ikke hvad man godt kunne ønske sig. Derfor havde Venstres borgmesterkandidat helt ret i sin påstand.

Er Venstre årsag til, at udligningsordninger er yderligere forværret - NEJ.

Der er ubegribeligt, at de Konservative særligt i Nordsjælland vurderer, at Venstres deltagelse i forliget omkring udligningsordningen har påført yderligere omkostninger for Hørsholm Kommune.

Der hersker ingen tvivl om, at Hørsholm Kommune ved udligningsordningen har en stor omkostning, men jeg tror på, at det havde været betydeligt mere voldsomt, hvis Venstre som de Konservative også var klatret op i træet og overladt styringen til bl.a Enhedslisten som det eneste modsvar til regeringens udspil om udligning.

Havde det været værre for Hørsholm - Ja, det kan de fleste vel se.

Hvad borgmesteren derimod gerne vil se, er de interne mails mellem Ann Lindhardt og diverse eksperter - det kan borgmesteren naturligvis ikke få adgang til.

Endeligt ville det være befriende, hvis borgmesteren ville dæmpe sin krigeriske adfærd og påstande om løgne fra alle de, der ikke deler borgmesterens opfattelser og holdninger.

Jeg så gerne, at vi havde en borgmester som bibragte embedet lidt mere værdighed - og hvor Morten Slotved i højere grad indtog rollen som den samlende figur i kommunalbestyrelsen og ikke som nu, hvor han ofte kaster benzin på bålet og derved spreder mere end han samler.

Det kunne være et rigtigt godt nytårsforsæt.

arrow DEBAT: Hørsholm bør have en borgerrådgiver
01. januar 2021 kl. 08:09 Opdateret: kl. 18:15
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?