29. november 2020
Hørsholms bystyre nedprioriterer kommunens ældre, mener den tidligere Venstre-formand i Hørsholm Jørgen Eirfeldt. Arkivfoto
Hørsholms bystyre nedprioriterer kommunens ældre, mener den tidligere Venstre-formand i Hørsholm Jørgen Eirfeldt. Arkivfoto
Foto: © Claus Boesen/ Media Press
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Skatten op, velfærden ned - for nogle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Skatten op, velfærden ned - for nogle

Jørgen Eirfeldt , Blishønevej 8, Hørsholm:

Opdateret 26. oktober 2020 kl. 20:24
Debat Hørsholm - 26. oktober 2020 kl. 15:20

Som borger i Hørsholm bemærker jeg, at bystyret har valgt en prioritering, der i udpræget grad nedprioriterer de ældre i kommunen. At skatten sættes op betyder i sagens natur en øget skat på pr. måned for pensionister.

arrow Læs også: DEBAT: Besparelsen på ældreområdet skal vendes til et løft

Hvad får de ældre så til gengæld. De har bl.a. fået øget brugerbetaling på vask af tøj og linned. Nedlæggelse af kommunens akutplads. Reduktion af tilskud til fodbehandlinger. Bortfald af tilskud til indkøbsture vedrørende Breelteparken. Reduktion i serviceniveauet på indsatser under praktisk hjælp i hjemmeplejen.

Endvidere reduktioner i serviceniveauet på indsatser under praktisk hjælp gennem skærpede visitationskriterier.

På positivsiden er der lagt op til en opnormering af aftensygeplejen i hjemmesygeplejen.

Der er også tilført yderligere midler til ældreområdet, men der bliver jo heldigvis også flere og flere ældre borgere i Hørsholm, så der skal nødvendigvis tilføres yderligere midler til ældre området - bare for at holde status quo. Derfor ændrer de positive elementer ikke på, at der med budgettet sker en klar nedprioritering af ældreområdet.

Dette er jo en klar politisk beslutning og prioritering af midlerne og nogle vil måske advokere for, at man med budgettet prioriterer fremtiden (børn og unge) på bekostning af fortiden (de ældre).

Det er jo et legalt valg som jeg så bare ikke deler. De ældre er den svagere gruppe (på trods af diverse pensionsopsparinger) og i øvrigt er det også den gruppe af borgere, som ved betaling af skatter gennem et langt liv, netop har bidraget til det samfund som vi kender i dag og derfor skal de selvfølgelig ikke nedprioriteres gennem kommunens spareiver.

Det kan vi ganske enkelt ikke være bekendt

arrow Svindlere har snydt ældre kvinder over det meste af Sjælland
31. oktober 2020 kl. 05:56 Opdateret: kl. 17:14
arrow Kommentar: De udsmidte og udsmiderne nåede ikke hinanden
07. oktober 2020 kl. 17:30 Opdateret: kl. 22:17
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?