3. august 2021
Den kommunale kommercielle biograf i Trommen er en synkende skude, og skuden rammer desværre snart bunden. Det mener Ann Lindhardt (V) og Jakob Nybo (LA) fra Hørsholm Kommunalbestyrelse. Arkivfoto
Den kommunale kommercielle biograf i Trommen er en synkende skude, og skuden rammer desværre snart bunden. Det mener Ann Lindhardt (V) og Jakob Nybo (LA) fra Hørsholm Kommunalbestyrelse. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Skattekroner holder kunstigt liv i biografen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Skattekroner holder kunstigt liv i biografen

Af Ann Lindhardt (V) og Jakob Nybo (LA), medlemmer af Kommunalbestyrelsen i Hørsholm:

Opdateret 03. november 2020 kl. 15:22
Debat Hørsholm - 03. november 2020 kl. 13:15

Den kommunale kommercielle biograf i Trommen er en synkende skude, og skuden rammer desværre snart bunden, viser statusrapporten for biografens 3. leveår. Hvis der ikke blev tilført kommunalt tilskud på 500.000 kr, årligt, sat en urealistisk lav husleje, ville den kommercielle biograf aldrig kunne have sin gang på jorden - men hvor længe skal borgerne betale?

arrow Læs også: DEBAT: Popcorn i nakken i Trommens biograf

Den dugfriske biografrapport (år 2019, før covid-19)viser desværre ca. 1800 færre biografgæster end året før og et stort underskud i foyerbaren. Da Biografen åbnede i 2017, var der i gennemsnit knap 10 gæster, 2. år var tallet nede på ca 9 gæster pr. forestilling. I 2019 er besøgstallet helt nede på ca 7 gæster pr. forestilling i gennemsnit. Hvor langt skal besøgstallet ned, før partierne bag biografprojektet kaster håndklædet i ringen?

Den kommunale kommercielle del af biografen har haft en katastrofal nedadgående udvikling, og det er tydeligt, at borgerne har valgt det politiske projekt fra for længst. Venstre og LA har tidligere påpeget, at den kulturelle del af biografen, der indbefatter bl.a. senior, skole, kultur og babybio, bør fortsætte. En "kunstbiograf" kan derimod forsætte uden det store økonomiske tilskud. Lad det private tage over, hvis der skal være en kommerciel biograf i byen. De har erfaringen og de professionelle kompetencer. Selv samme partier bag biografprojektet har netop vedtaget en skattestigning på 0,5% - samtidig med at der kastes 500.000 gode skattekroner efter gæstetomme biografsale.

Udnyt i stedet det smukke Kulturhus med flere velbesøgte kulturarrangementer, mere inddragelse af foreninger og de frivillige. Skab fællesskaber og flere nye tiltag for de unge, men stop den kommercielle biografdel, som bestemt heller ikke er en kommunal opgav. Det er ærgerligt at se at tomme biografsale desværre skubber anden god kultur ud.

Biografen lejer Trommens lokaler for ca 22 kr i timen, selvom andre betaler væsentligt højere timepris for de samme lokaler. Huslejen er konkurrenceforvridende og helt urimeligt lavt prissat. Venstre og LA ønsker fair konkurrence og rimelige gennemsigtige priser til gavn for alle kultur- og fritids- aktiviteter i Hørsholm. Hvem ville ikke leje Trommens smukke lokaler for 22 kr. i timen? Lad være med at holde liv i politiske drømme, der koster borgerne dyrt. Lad os stå sammen politisk, finde fælles gode løsninger, og støtte kulturtilbud til mange og ikke de få.

arrow DEBAT: V og LA misser det store billede
05. november 2020 kl. 13:19 Opdateret: kl. 11:26
arrow DEBAT: Sælg dog den biograf
16. oktober 2020 kl. 13:05 Opdateret: kl. 12:53
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?