25. oktober 2021
Lad os diskutere lokalplan for NGG og den internationale skole ud fra fakta, lyder opfordringen fra Joacim Bruus-Jensen
Lad os diskutere lokalplan for NGG og den internationale skole ud fra fakta, lyder opfordringen fra Joacim Bruus-Jensen
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Skal vi drøfte en lokalplan ud fra fup eller fakta?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Skal vi drøfte en lokalplan ud fra fup eller fakta?

Af Joacim Bruus-Jensen, projektchef, Athena Partners, Marievej 2, 1. sal, Hellerup:

Debat Hørsholm - 07. oktober 2021 kl. 06:00
arrow Læs også: DEBAT: Det er Bruus der kaster NGG under bussen

Kære Preben Carøe, dit indlæg fra 5.10. frembringer du en række påstande om FORMAT - påstande, der ikke er baseret på fakta. Derfor ser jeg mig nødsaget til at korrigere det.

Først din påstand om trafikale problemer. Føtex, Rema 1000 og det nuværende apotek har intet med den nye lokalplan for FORMAT at gøre. Der er forskellige forslag i spil, som skal få trafikken til at glide smidigt i det fremtidige FORMAT, og det er op til byrådspolitikerne i Fredensborg Kommune at afgøre, hvilken løsning der bliver realiseret.

Dernæst til din hetz mod Henrik Busch. Detailhandelseksperten er ikke "hidkaldt" af FORMAT, og han taler og skriver ud fra sine egne analyser og vurderinger.

Endelig viser din beskrivelse af NGG, at du ikke har sat dig ind i planerne for skolens fremtid. Siden 1997 har skolen haft en international afdeling. Den er ved at blive udbygget, så der kan tages imod endnu flere elever med international baggrund.

Fra august 2022 åbner også en international gymnasieafdeling. Der er planer for en ny sportshal og nye sciencelokaler, der kommer både den danske og internationale afdeling til gavn. Kort sagt, skolen har vokseværk, og den er ved at vokse ud af sine nuværende faciliteter i Cirkelhuset.

Og hér kommer vi til den falske præmis for hele dit indlæg: FORMAT er ikke afhængig af byrådet i Hørsholm for at blive gennemført. Vi har fra starten arbejdet for at skabe en fælles løsning på kommunegrænsen, der kunne være til gavn for begge kommuner og være med til at brande begge kommuner.

Hvis byrådet i Hørsholm siger nej til planerne, vil vi naturligvis arbejde videre med Fredensborg Kommune. NGG vil blive bygget i Fredensborg, og Hørsholm vil gå glip af de arbejdspladser, der ligger i at have en af Danmarks største privatskoler i sin favn.

Fremover håber vi, at du og andre vil tage udgangspunkt i fakta, når FORMAT debatteres i pressen, ved vælgermøder og over middagsbordet. Området har været sovende i mange år. Det er tid til at vågne fra tornerosesøvnen og udvikle området til gavn for erhvervslivet og borgerne på tværs af kommunegrænsen.

arrow Skoleuret tikker: Håber nu på en hurtig afklaring
06. oktober 2021 kl. 08:00 Opdateret: kl. 12:25
arrow Nu venter de frem for at blokere bymidteplaner
04. oktober 2021 kl. 11:30 Opdateret: kl. 23:39
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?