17. april 2021
Der lægges op til en mulig sammenlægning af bus 15E med bus 150S, som har samme rute fra Nørreport Station til Forskerparken i udkanten af Hørsholm. Arkivfoto
Der lægges op til en mulig sammenlægning af bus 15E med bus 150S, som har samme rute fra Nørreport Station til Forskerparken i udkanten af Hørsholm. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Sammenlægning af bus 15E og 150S drøftes i Region Hovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Sammenlægning af bus 15E og 150S drøftes i Region Hovedstaden

Af Anne Ehrenreich (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og Regionsrådet for Hovedstaden:

Opdateret 29. marts 2021 kl. 10:33
Debat Hørsholm - 29. marts 2021 kl. 09:38
arrow Læs også: DEBAT: Trafikknudepunktet ved Kokkedal station skal udvikles ikke afvikles

Region Hovedstadens Trafikudvalg vil i maj skulle tage stilling til det kommende udbud af en række buslinjer, herunder bus 15E og 150S. Det fremgår af en orientering fra administrationen i Region Hovedstaden, at der lægges op til en mulig sammenlægning af bus 15E med bus 150S, som har samme rute fra Nørreport Station til Forskerparken i udkanten af Hørsholm.

Mens bus 15E betjener de indre dele af den store Forskerpark, som rummer mange store globale virksomheder, fortsætter bus 150S direkte til Kokkedal Station.

Det fremgår ikke af oplægget, hvordan Region Hovedstaden har tænkt sig at sikre en fortsat busbetjening i Forskerparken med en sammenlagt busrute.

Venstre lægger stor vægt på, at sammenlægningen ikke betyder forringelser for de mange borgere, som arbejder i Forskerparken, og som dagligt benytter bus 15E til deres pendling og dermed aflaster Helsingørmotorvejen.

Samtidig er hastighed og frekvens helt afgørende for bus 150 S, og også at bussen ikke forsinkes på vejen til Kokkedal station.

Bus 15E er helt afgørende for de mange arbejdspladser, der er i DTU Science Park. Det er den eneste bus, der betjener det fysisk meget store erhvervsområde, og virksomhederne har flere gange givet udtryk for, at 15E er deres livsnerve. God infrastruktur er alt afgørende for virksomhederne.

De to ruter kan IKKE lægges sammen uden væsentlige serviceforringelser til følge.

Der har længe været et ønske at sikre en bedre aftenbetjening på buslinje 150S fra Gl. Holte til Kokkedal station. Venstre støtter forbedringer af busbetjeningen på strækningen, som er en fordel for borgerne.

Vi vil fremlægge sådanne forslag til budgetdrøftelserne samt i forbindelse med drøftelserne om sammenlægningen af bus 15E og bus 150S.

Vi hører også gerne dine ønsker og synspunkter.

arrow DEBAT: Kokkedal Station med nye muligheder
08. april 2021 kl. 05:25 Opdateret: kl. 17:03
arrow DEBAT Vi skal tænke os godt om, inden vi sælger ud af arvesølvet
31. marts 2021 kl. 14:48 Opdateret: kl. 09:28
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?