30. juli 2021
Jakob Nybo, Liberal Alliance, og Ann Lindhardt, Venstre, er imod udskiftning af Trommens stole. Arkivfoto
Jakob Nybo, Liberal Alliance, og Ann Lindhardt, Venstre, er imod udskiftning af Trommens stole. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nye stole finansieret af en skattestigning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nye stole finansieret af en skattestigning

Af Ann Lindhardt (V) og Jakob Nybo (LA), medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse og Sport-, fritid- og kulturudvalget:

Debat Hørsholm - 12. oktober 2020 kl. 08:00
arrow Læs også: DEBAT: Sælg dog den biograf

Den kommercielle biograf i Trommen, som helt forkert, ejes og drives af Hørsholm Kommune har store underskud og får nu ekstra bevilling på 6,3 mio skattekroner til nye stole - en politisk katastrofe og ødselhed med borgernes penge.

I 2019 besluttede aftaleparterne for budgetaftale 2020-2023 (Konservative, Socialdemokratiet og Radikale) at spendere 0,5 mio. kr. til en konsulentanalyse, der skulle undersøge siddekomforten i Stortrommens stole og mulighederne for at lave ny siddekomfort. De ellers meget nøje udvalgte, afprøvede og politisk besluttede stole og tribune til Trommen, som kun har ganske få år på bagen, står nu til at skulle udskiftes af samme politikere. De foreslår, at der nu skal bruges yderligere 6,8 mio. kr skattekroner, grundet forkerte politiske beslutninger og fejlkøb af biografstole og tribune. Der blev ellers brugt mange ressourcer, konsulenter og analyser samt indkøb af prøvestole, inden interiøret til Trommen blev bestilt og købt.

De nuværende stole og tribune, der i sin tid blev politisk godkendt og bestilt til Trommens ombygning til multihal, er blevet leveret. På dagens møde i Sport-, fritid- og kulturudvalg (SFKU) stemte Venstre og LA selvfølgelig imod at bruge flere kommunale kroner på det politiske prestige biografprojekt, der samtidig ville give vores borgere en ekstra regning på 6,3 mio. kr. grundet en politisk bommert. At politikere pludselig ændrer holdning og indser en fejlbeslutning mener Venstre og Liberal Alliance ikke skal betales af borgerne, og slet ikke med en kommende skattestigning på 0,5 procent svarende til 37 millioner, besluttet af selv samme partier.

Trommen blev ombygget færdig i 2017 til multihal, til forskellige kulturelle formål og funktioner, derfor er det ikke biografstole som en hver anden god kommerciel biograf har, og ja de er ikke til biografbrug, men det var det der blev politisk besluttet. Det er trist at vores borgere nu står til at skulle betale i alt nu 6,8 mio kr. for politiske fejlbeslutninger og prioriteringer. Vi politikere har et ansvar for ansvarlig økonomisk tilgang til borgernes penge, og Venstre og Liberal Alliance er borgerlige ansvarlige partier, så et klart NEJ herfra. I stedet mener vi, Trommen skal gentænkes, Kunstbiograf med senior og babybio kan sagtens forsætte, men at kommerciel biografdrift ikke er en kommunalkerneopgave eller velfærd.

arrow DEBAT: Klitgaard, stop 'stole-legen' mens den er god
13. oktober 2020 kl. 07:15 Opdateret: kl. 11:18
arrow Seks millioner til at rette op på stolebommert
06. oktober 2020 kl. 09:22 Opdateret: kl. 14:16
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?