31. juli 2021
Ib Lunde Rasmussen mener, at Lokalplan 176 ødelægger det Rungsted, han kender i dag.
Ib Lunde Rasmussen mener, at Lokalplan 176 ødelægger det Rungsted, han kender i dag.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lokalplan 176 ødelægger det Rungsted vi kender i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lokalplan 176 ødelægger det Rungsted vi kender i dag

Ib Lunde Rasmussen, Lange-Müllers Alle 2, Rungsted Kyst:

Debat Hørsholm - 27. oktober 2020 kl. 14:30

Ved borgermødet om lokalplan 176 blev det fremført, at der mangler et lovligt formål med lokalplanarbejdet. Af den grund vil lokalplanen i nuværende udformning være ulovlig. Det er ikke nok til at gøre en ny lokalplan lovlig at den vil gøre det nemmere for forvaltningen at administrere.
Så lad os begynde forfra.

arrow Læs også: DEBAT: Jeg taler altid sandt...

Det, der startede ønsket om en ny lokalplan, var, at den nuværende plan, der betegnes partiel byplan nr. 6, åbnede op for uhensigtsmæssige byggerier som i størrelse og placering generede naboerne. Et grelt eksempel var et voldsomt byggeri på Kildevej som nærmest knuste nabohuset.

Der var tale om et tofamiliehus i to fulde etager, hvilket blev muliggjort af, at kriteriet for byggeriets størrelse var bebyggelsesgraden på jordarealet og ikke det faktiske antal m² byggeri der blev opført. Da den nævnte byggemetode i dag er blevet almindelig, greb kommunen ind og udstedte forbud mod flere byggerier af samme slags, indtil en ny lokalplan kunne vedtages.

Men det nye lokalplanforslag ændrer ikke meget på, hvad der er lovligt. Det er stadig lovligt at bygge i to etager. Dobbelthuse er fortsat lovlige, hvis blot grundarealet er større end 1550 m2. Til gengæld nedsættes arealkravet for et en-familiehus til 1.000 m², og det gøres muligt at sælge overskydende areal til en nabo, som derved kan komme op på arealstørrelsen, der kræves for et nyt dobbelthus. Så resultatet vil være fortsat fortætning.

Det er bare for smart og vil være ødelæggende for det Rungsted vil kender i dag.

Mit udspil vil være fuldt stop for dobbelthuse og tofamiliehuse. Så stoppes spekulationen i grundstørrelsen. Det vil for mig være i orden at man fastsætter en mindste grundstørrelse på 1.000 m2 med en bebyggelsesprocent på 20. Sådan er det, hvor jeg bor og det fungerer fint.

Så er der antal etager tilbage. Rungstedområdet er meget forskelligt bebygget, og man kunne godt opdele området i mindre områder med forskelligt tilladt etageantal.

Der er områder i Rungsted, hvor to etager er meget udbredt, og der er områder, hvor de fleste huse er i én etage. Her vil det være rimeligt at inddrage borgerne i hvert underområde, så de selv kunne bestemme det fremtidige acceptable etageantal.

Det ville være praktisk at gennemføre en sådan beboerproces før næste udspil til et forhåbentligt lovligt forslag til en lokalplan 176 bliver fremlagt.

arrow DEBAT: Byplaner med mere redelighed om øget bebyggelsesprocent
09. november 2020 kl. 11:32 Opdateret: kl. 11:30
arrow DEBAT: Udvalgsformanden vildleder om lokalplan og fortætning
04. november 2020 kl. 06:30 Opdateret: kl. 13:14
arrow DEBAT: Nye udstykningsmuligheder betyder højere ejendomsskatter
03. november 2020 kl. 14:30 Opdateret: kl. 07:34
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?