17. maj 2021
Der tegner sig et flertal for at tillade to private plejehjem i Hørsholm. Her Ved Klædebo og et andet i forbindelse med udviklingen af stationsområdet i Kokkedal. I en rapport advares der om, at det kan skabe en overkapacitet af plejehjemspladser.
Der tegner sig et flertal for at tillade to private plejehjem i Hørsholm. Her Ved Klædebo og et andet i forbindelse med udviklingen af stationsområdet i Kokkedal. I en rapport advares der om, at det kan skabe en overkapacitet af plejehjemspladser.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad os så komme ud over stepperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad os så komme ud over stepperne

Af Ann Lindhardt (V), medlem af kommunalbestyrelsen og borgmesterkandidat:

Opdateret 22. april 2021 kl. 10:56
Debat Hørsholm - 22. april 2021 kl. 10:37

Det har været en mærkesag for Venstre i mange år at få minimum ét friplejehjem i Hørsholm og at et af dem kunne placeres på Klædebo.

arrow Læs også: DEBAT: Lad nu de ældre få det friplejehjem Ved Klædebo

Både mange borgere og Venstre har længe ønsket mere fremdrift og realisering i et friplejehjem på Klædebo. Venstre sidder desværre ikke med flertal, så det er ikke gået så hurtigt som vi kunne havde ønsket.

De konservative har tidligere meldt ud, at de gerne vil have friplejehjem, men Venstre har savnet en større prioritering og mere handling. Vi kan se på De Konservatives udmeldinger, at de har fået mod på, at vi langt om længe kan få mere fremdrift i planerne om et friplejehjem på Klædebo og det hilser Venstre meget velkommen.

Radikale Venstre er modstander af et friplejehjem på Klædebo og Socialdemokratiet og venstrefløjen arbejder primært for det offentlige plejehjem.

Men da vi nu kan samle et flertal med Venstre og Konservative, samtidigt med at SocialKonservative og Dansk Folkeparti også har udtrykt ønske om et friplejehjem, skal vi så ikke bare se at komme i gang?

Venstre foreslår styrkelse af frit valg, så alle ældre har noget at vælge imellem, og derved kommer vi også ventelisterne på plejehjemspladser i Hørsholm til livs.

Mennesker er forskellige og har forskellige præferencer livet igennem for hvordan livet skal leves og hverdagen skal tage sig ud. Sådan er det også når vi bliver ældre. Nogle vil for eksempel gerne bo på et plejehjem, hvor man kan have hund, mens andre gerne vil bo et sted, hvor man kan dyrke kulturelle interesser.

Derfor er det helt afgørende, at der er noget at vælge imellem, uanset om det gælder valget af livets sidste bolig, madservice eller pleje og omsorg. Frit valg styrker fleksibiliteten i den enkeltes liv og er med til at øge kvaliteten af ældrevelfærden.

Venstre bliver ved med at arbejde benhårdt for at få friplejehjem til Hørsholm - og meget gerne flere end kun ét. Vi ser positivt på mere politisk mod, for vi skal ud over stepperne nu.

En reel mulighed for at vælge frit for sit sidste hjem - bør være en selvfølge i Hørsholm

arrow Angsten forduftede på få dage: Vil nu kæmpe for to plejehjem
29. marts 2021 kl. 17:49 Opdateret: kl. 08:00
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?