24. oktober 2021
Vineth Thipakaran, formand for DSU Øresundskysten, og Caroline Victoria Christensen, DSU og socialdemokratisk kandidat til kommunalvalget i Hørsholm, mener, at Hørsholm skal gøre mere for at få skiftet til LED-pærer. Foto: Sarah Lykke Kjær-Pedersen
Vineth Thipakaran, formand for DSU Øresundskysten, og Caroline Victoria Christensen, DSU og socialdemokratisk kandidat til kommunalvalget i Hørsholm, mener, at Hørsholm skal gøre mere for at få skiftet til LED-pærer. Foto: Sarah Lykke Kjær-Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Klimakrisen kan ikke vente - lad os nu få skiftet til LED-pærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Klimakrisen kan ikke vente - lad os nu få skiftet til LED-pærer

Af Vineth Thipakaran, formand for DSU Øresundskysten, Mølledammen 3E, Kokkedal og Caroline Victoria Christensen, DSU og socialdemokratisk kandidat til kommunalvalget i Hørsholm, Usserød Kongevej 35D, 1. tv, Hørsholm:

Opdateret 07. juli 2021 kl. 10:35
Debat Hørsholm - 01. maj 2021 kl. 05:01
arrow Læs også: Hotel indstillet til pris: Vil gøre en forskel for klimaet

Om kun ni år skal vi have reduceret udledningen af CO2 med 70 procent. I hvert fald hvis vi skal nå regeringens mål om, at Danmark skal være klimaneutralt i 2050.

Men for at vi kan nå dét mål, skal ansvaret løftes lokalt. Derfor er vi glade for, at Hørsholm Kommune har taget skridtet om at skifte alle pærer i gadebelysningen ud med LED-pærer.

Et så lille simpelt tiltag som at skifte til LED-belysning vil spare kommunen for både store el-udgifter, mange tons CO2. Hvilket netop er en fordel, da vores kommune er en stor elforbruger, når det gælder vores vejbelysningsanlæg.

I Faaborg-Midtfyn Kommune har man allerede gennemført dette tiltag. Her har man estimeret en samlet årlig besparelse på 800.000 kWh, der svarer til 400 ton CO2 - og en besparelse på ca. 1,8 mio. kr.

Dog mener vi, at Hørsholm kommunes målsætning for LED-belysning på vejene kan gøres bedre. Som det er nu, vil vi have udskiftet alle pærer først i slutningen af 2024.

Det er vi uforstående overfor med de besparelser og grønne fordele, det kunne give kommunen ved at handle hurtigere.

For hvorfor bruger vi ikke de penge, vi kan spare de næste tre år ved LED-belysning, på noget bedre? Hvorfor vente med at optimere vores energiforbrug og gøre vores kommune grønnere?

Lad os da komme i gang.

arrow Socialdemokratiet vil kæmpe for boliger og biodiversitet
09. juni 2021 kl. 05:26 Opdateret: kl. 13:41
arrow Forskerpark går op i bæredygtigt byggeri
04. maj 2021 kl. 05:34 Opdateret: kl. 11:37
arrow Mad Med Hjertet endte i spansk avis
26. april 2021 kl. 14:17 Opdateret: kl. 10:52
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?