20. juni 2021
Louise Zabel, spidskandidat for SF.
Louise Zabel, spidskandidat for SF.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ja tak til gratis tilbud om at få målt indeklimaet i vores daginstitutioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ja tak til gratis tilbud om at få målt indeklimaet i vores daginstitutioner

Af Louise Zabel, spidskandidat for SF:

Debat Hørsholm - 05. maj 2021 kl. 21:00
arrow Læs også: SF står klar med blomsterfrø og grøn plan for Hørsholm

Børneområdet 0-6 år har det svært i Hørsholm. Vi halter langt bagefter de minimumsnormeringer, som SF har kæmpet for at få S-regeringen med på i Folketinget. 1 voksen til 3 børn i vuggestuen, 1 voksen til 6 børn i børnehaven. Tænk, at det skulle blive til lov før at det blev accepteret som en absolut nødvendighed at sikre hænder nok til at sikre vores børn en tryg og udviklende hverdag i kommunernes daginstitutioner.

På det seneste møde i kommunalbestyrelsen blev tallene for økonomien for minimumsnormeringerne de kommende år lagt frem. Det ser stygt ud.

For vuggestuebørnene hedder normeringen i dag 4,22 barn pr. voksen, og i 2024 er man "nede" på 3,78 barn pr. voksen. For børnehavebørnene hedder normeringen i dag 9,01 pr. voksen, og i 2024 er man "nede" på 8,06 barn pr. voksen. Hverken 3 eller 6, så der skal flere penge til: 10.044.800 kroner til vuggestuerne og 9.842.100 til børnehaverne.

Men for os i SF handler minimumsnormeringer ikke om tal i et excelark. SF vil være sikre på at skaffe reelle hænder på stuen og i institutionen - ikke "tal på taget". Det handler om børn, forældre, pædagoger og pædagogiske assistenters liv og arbejdsliv. Og det kræver prioritering. Derfor skal kommunens sparsomme midler ikke bruges til plejehjem, der ikke er behov for. De skal bruges på kvalitet til børnene!

Og hvis vi skal sikre kvalitet til børnene, skal der være uddannede pædagoger og pædagogiske assistenter nok, der gider arbejde i Hørsholm.

Hørsholm Kommune bør takke ja til tilbuddet om gratis kortlægning af og rådgivning om indeklimaet i en række daginstitutioner som et led i et treårigt projekt fra Realdania og Rådet for Grøn Omstilling. Formålet er løfte niveauet for indeklimaet, fordi børn i al for høj grad udsættes for sundhedsskadelige kemikalier, høje CO2-niveauer, temperaturudsving, støjbelastning, fugt, ultrafine partikler og radon til skade for deres koncentration, indlæring og helbred. Vi i SF mener, vi har brug for al den hjælp, vi kan få for at højne kvaliteten for børnene i Hørsholm.

arrow DEBAT: Hørsholm bør måle indeklima i daginstitutioner
16. maj 2021 kl. 16:28 Opdateret: kl. 14:12
arrow Frygt: Bymidter styrer direkte mod katastrofen
21. april 2021 kl. 17:30 Opdateret: kl. 09:30
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?