26. oktober 2020
Flemming Petersens smil stivnede, da han indså, at det var et forslag udviklet af Hørsholm Kommune og stærkt rost af politiker fra borgmesterens parti.
Flemming Petersens smil stivnede, da han indså, at det var et forslag udviklet af Hørsholm Kommune og stærkt rost af politiker fra borgmesterens parti.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ikke til gavn for beboere og pendlere - kun for kommunekassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ikke til gavn for beboere og pendlere - kun for kommunekassen

Af Flemming Petersen Brønsholmdalsvej 21, Kokkedal:

Debat Hørsholm - 22. september 2020 kl. 10:02

For nogen tid siden så jeg i Ugebladet en plantegning over en ny bebyggelse på Kokkedal station. Det kastede et lille smil af sig, idet jeg antog som givet, at det var en kreativ borger, der havde ladet fantasien løbe, og at projektet ikke havde sin gang på jorden.

arrow Læs også: DEBAT: Antallet af plejehjemspladser handler om anstændighed

Smilet stivnede dog straks, da jeg indså, at det var et forslag udviklet af Hørsholm Kommune og stærkt rost af politiker fra borgmesterens parti.

I sin enkelthed bestod det i at nedlægge de cirka 300 altid optagede parkeringspladser ved stationen, og bygge boliger, institutioner og dagligvarebutik på området.

Parkering skulle herefter ske i et parkeringshus.

Jeg har senere erfaret, at kommunen opererer med tre scenarier for bebyggelsen, hvoraf to omfatter et parkeringshus på den nuværende parkeringsplads tættest på kystbanen på vest siden. På det areal kan der i dag parkeres 34 biler.

I oplægget fra Hørsholm kommune fremgår det, at parkeringshuset skal rumme 400 biler. Det bliver et meget højt hus. Arealet er begrænset af kystbanen, busterminalen, Ådalsvej og indkørslen til stationen. Der er ringe udvidelsesmuligheder. Fraregnet tilkørsels- og frakørselsramper, elevator og trappe, kan der næppe parkere mere end 30 biler per etage.

Vi er oppe på 14 etager. Om så to af dem vil være under jorden, så er det dog stadigt et meget højt hus.(der må være noget jeg har misforstået).

I sidste scenario er parkeringshuset flyttet til den nuværende parkeringsplads mellem Skovkanten og Ådalsvej. Her er arealet betragteligt større, og højden kan derfor holdes på 4 til 5 etager. Beboerne i Skovkanten vil næppe blive glade.

Arealet hvor parkeringshuset tidligere var placeret bliver nu til en ikke særlig attraktiv boligbebyggelse med kystbanen og busterminalen som nærmeste naboer.

Projektet er måske til gavn for kommunekassen, men ikke for nuværende beboer og pendler.

arrow Lader sig ikke skræmme: Der er plads til flere private plejehjem
16. september 2020 kl. 10:50 Opdateret: kl. 10:45
arrow DEBAT: Nej, Kokkedal stationsområde skal ikke smadres
11. september 2020 kl. 15:00 Opdateret: kl. 12:04
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?