24. februar 2021
Der påtales at rettighederne til udstykning ikke er blevet udnyttet - og vi formoder det ikke ligger i jeres overvejelser, at det kan være beboerne ikke ØNSKER det, skriver Birgitte Dyreborg og Jens Poulsen i deres indlæg om lokalplan 176 i Rungsted.
Der påtales at rettighederne til udstykning ikke er blevet udnyttet - og vi formoder det ikke ligger i jeres overvejelser, at det kan være beboerne ikke ØNSKER det, skriver Birgitte Dyreborg og Jens Poulsen i deres indlæg om lokalplan 176 i Rungsted.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Det klinger hult, Jan Klit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Det klinger hult, Jan Klit

Af Birgitte Dyreborg og Jens Poulsen Margrethevej 8, Rungsted Kyst:

Opdateret 30. oktober 2020 kl. 16:03
Debat Hørsholm - 30. oktober 2020 kl. 06:02

Udvalgsformanden for Miljø & planlægningsudvalget i Hørsholm Kommune, Jan Klit (K), udtaler, at man ønsker udvikling, men ikke fortætning i forbindelse med fremlægning af lokalplanforslag 176.

arrow Læs også: DEBAT: Jeg taler altid sandt...

Meget belejligt omtales der i artiklen, at de samlede arealer i lokalplanforslaget, på den måde kan man dække over 50-60 uskønne dobbelthuse og arealoverførsler, der vil genere tre-fire gange så mange.

Det handler nemlig om den enkelte grundejers forringelse af ejendommen efter man får en ny mastodont som nabo.

Jan Klit - der selv er involveret i arealoverførsel på egen grund på Svendsvej, hvor Hørsholm kommune dispenserer for dannelse af en grund på 797 m², altså mere end 20 procent mindre end det byplanen foreskriver på de 1000 m².

Nu udtaler den konservative udvalgsformand så "at man skal se nøjere på, hvilke grundstørrelser der skal tillades"? At forslaget om minimum grundstørrelser på 1000 m² måske skal sættes op.

Samtidig nævnes det, at man også bør se på rettighederne til arealoverførsel. Det skulle man have gjort for længe siden, og gerne med tilbagevirkende effekt.

Der påtales at rettighederne til udstykning ikke er blevet udnyttet - og vi formoder det ikke ligger i jeres overvejelser, at det kan være beboerne ikke ØNSKER det. At borgerne faktisk køber hus netop i Rungsted fremfor Gentofte på grund af det grønne billede, som du så nu påstår ikke forringes ved arealoverførsler samt udstykning af grunde i området.

Der udtales at ville arbejde på retfærdige lokalplaner, at de åbne, grønne områder skal bevares, men det stemmer ikke overens med arealoverførsler samt udstykninger i et område, hvis kvaliteter folk søger, når de køber hus i Rungsted, og for den sags skyld også i andre områder.

Vi må samtidig konstatere, at man jo kan dispensere sig ud af lokalplaner, så Jan Klit - det klinger virkeligt hult i vores ører - hvor blev ordentligheden af?

arrow DEBAT: Byplaner med mere redelighed om øget bebyggelsesprocent
09. november 2020 kl. 11:32 Opdateret: kl. 11:30
arrow DEBAT: Udvalgsformanden vildleder om lokalplan og fortætning
04. november 2020 kl. 06:30 Opdateret: kl. 13:14
arrow DEBAT: Nye udstykningsmuligheder betyder højere ejendomsskatter
03. november 2020 kl. 14:30 Opdateret: kl. 07:34
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?