22. juni 2021
Jan Klit forklarer, hvorfor der skal ny asfalt til på Alsvej. Foto: Michael Erhardsson
Jan Klit forklarer, hvorfor der skal ny asfalt til på Alsvej. Foto: Michael Erhardsson
Foto: Michael Erhardsson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Derfor skal Alsvej have ny asfalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Derfor skal Alsvej have ny asfalt

Af Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget:

Debat Hørsholm - 15. maj 2021 kl. 09:00

Mikkel Hansen har spurgt, hvorfor det lige er Alsvej, som skal have ny asfalt, når "Alsvej fremstår som en af de bedste kørebaner i byen".

arrow Læs også: Novafos om renseanlæg: Derfor ser vi på Agiltevej

Hvert år indstiller administrationen til os politikere, på hvilke strækninger man ud fra en totalvurdering mener det bedst kan svare sig at foretage asfaltarbejder.

Det sker selvsagt også ud fra en økonomisk ramme, som i år og næste år ligger på et normalt niveau. Vi har altså ikke sparet på vejbudgettet de forudgående år, men dog lagt op til en mulig besparelse i år.

Ud fra de analyser, som Vejdirektoratet lavede til os i 2018, vil de økonomiske rammer, der er afsat, betyde, at vi generelt kan vedligeholde vores veje på et acceptabelt niveau. Seneste rapporter dokumenterer faktisk, at vores veje ikke har et stort vedligeholdelsesmæssigt efterslæb, men selvfølgelig kan det blive bedre nogen steder, hvilket der naturligvis er vedholdende fokus på.

Alsvej er udvalgt til ny belægning, fordi der igennem de senere år er foretaget en række reparationer, og fordi disse ikke er så holdbare som et nyt lag. Så den samlede vurdering har gjort, at Alsvej stod for tur. Den sydlige del af Alsvej får også et nyt lag asfalt, når Novafos er færdige med gravearbejdet der.

Mikkel Hansen kommenterer også på en række trafiksikkerhedstiltag, f.eks., hvor en vej udvides eller der bygges "bump". Sådanne initiativer vil altid bygge på f.eks. fartmålinger, trafiktællinger eller andre vurderinger - ligesom input fra beboere har betydelig vægt, som det bl.a. var tilfældet på Folehavevej.

Hvis man er interesseret i at se planerne for kommunens planlagte asfaltarbejder i 2021, kan man finde en oversigt over de store projekter på kommunens hjemmeside.

arrow Her skal nyt stort renseanlæg ligge
13. maj 2021 kl. 11:30 Opdateret: kl. 20:02
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?