15. juni 2021
På trods af en markant skattestigning er nedskæringspolitikken på ældreområdet ikke stoppet, fastslår DFs Glen Madsen.
På trods af en markant skattestigning er nedskæringspolitikken på ældreområdet ikke stoppet, fastslår DFs Glen Madsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ældreplejen er for alvorlig til Socialdemokratisk blændværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ældreplejen er for alvorlig til Socialdemokratisk blændværk

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelsen:

Debat Hørsholm - 08. april 2021 kl. 14:53
arrow Læs også: DEBAT: Bedre økonomi og dermed flere ressourcer

I snart 12 år har Socialdemokratiet været en del af det politiske flertal i Hørsholm, og i lige så mange år har partiet sammen med Konservative og Radikale gennemført besparelser og forringelser for kommunens ældre.

Det er selvfølgelig ikke rart at skulle stå på mål for, men det retfærdiggør på ingen måde Socialdemokratiets seneste skønmalerier, hvor partiets nyudnævnte borgmesterkandidat Svend Erik Christiansen påstår, at der er kommet flere varme hænder i ældreplejen. Samt at nedskæringspolitikken, grundet skattestigningen på 37 millioner kroner, er stoppet.

Begge udsagn er ikke i overensstemmelse med virkeligheden. Men derimod blændværk og et udslag af den taburetklæber-kynisme, der desværre trives så fantastisk blandt flertalspartierne. Det eneste positive i Socialdemokratiets udsagn er, at de nu langt om længe rent faktisk erkender, at de år efter år har sparet på ældreområdet.

Flertalspartierne vedtog en markant skattestigning på 37 millioner kroner ja. Men at påstå at nedskærings-politikken på ældreområdet dermed blev stoppet, er faktuelt forkert. For på trods af den markante skattestigning reducerede flertalspartierne stadig serviceniveauet på ældreområdet i 2021 med hele 12 millioner kroner.

Plejehjemsbeboerne fik lov til at betale mere i skat samtidig med, at de fik lov til at betale mere for tøjvask m.v. Hjemmeplejen skulle spare yderligere en million kroner samtidig med, at det blev gjort sværere at blive visiteret til hjælp. Det er ved Gud ikke at stoppe nedskæringspolitikken.

I forhold til Socialdemokratiets påstand om flere varme hænder i ældreplejen, så vidste de udmærket godt, at konklusionen hvilede på ufuldstændige tal. De fuldstændige tal, hvor både fast personale og vikarer er regnet med, viser, at den samlede personaleudgift praktisk talt er uændret fra 2018 til 2020. Med den normale lønudvikling in mente er det åbenlyst, at der ikke er kommet flere varme hænder - snarere tværtimod! Også det udsagn var et socialdemokratisk blufnummer.

I Dansk Folkeparti vil vi som bekendt en anden vej, og har som det eneste parti afsat penge til flere varme hænder.

Vi foretrækker nemlig reel handling fremfor bluf og talmagi. Ved kommunalvalget i november bestemmer du, hvilken vej vi skal?

arrow DEBAT: Ældre og børn har fortsat brug for flere penge
13. april 2021 kl. 05:53 Opdateret: kl. 15:16
arrow Socialdemokrat er klar til borgmesterposten
06. april 2021 kl. 22:15 Opdateret: kl. 17:18
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?