13. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar på læserbrev i HIP og Frederiksborg Amts Avis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar på læserbrev i HIP og Frederiksborg Amts Avis
Debat Hillerød - 27. marts 2015 kl. 18:29
Af Dorte Meldgaard (K), borgmester, Hillerød Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Svar på læserbrev i HIP og Frederiksborg Amts Avis

»Værdig planlægning og politik efterlyses i Hillerød Kommune« skriver en række beboere fra Rønbjerg Allé i et debatindlæg om erhvervsområdet ved Rønbjerg Alle.

Hillerød Kommune er ved at planlægge nyt erhvervsområde i området bag Bauhaus. Her vil J Jensen Miljø Aps gerne bygge en genanvendelsesvirksomhed.

Området er allerede i dag udlagt som erhvervsområde i kommuneplanen i miljøklasse 3-4. Det vil være nødvendigt at ændre en del af området til miljøklassen 6-7, fordi J Jensen Miljø Aps arbejder med affald, i form af materialer fra nedrevne bygninger og jordarbejder som vil blive transporteret til og fra virksomheden på lastbiler. Formålet er at behandle affaldet, så det kan genanvendes som nye resurser i kommende byggerier og anlægsarbejder. Der er som sådan tale om en miljøvenlig virksomhed.

Inden virksomheden får de tilladelser, der er nødvendige for at kunne etablere sig, skal der laves en VVM (Vurdering af Virkninger på Miljøet). En VVM redegør for alle væsentlige miljøkonsekvenser, og viser, om J Jensen Miljø ApS kan leve op til de krav omkring støv, støj etc, der findes.

Vi planlægger ikke uden hensyn. Og der vil for eksempel ikke kun være 15 meter fra boliger til støjende funktioner på virksomheden. Det er rigtigt, at der vil være få meter fra matrikelgrænse til den nærmeste bolig, men de aktiviteter, der kan påvirke naboerne, vil ikke ligge lige op ad skel, men længere inde på grunden, ligesom der vil blive etableret støjvolde etc. Udkastet til forslag for, hvordan J Jensen Miljø Aps vil bygge, ligger på Hillerød Kommunes hjemmeside.

Hvis J Jensen Miljø Aps får tilladelse til at etablere sig, er det fordi de kan vise, at de kan leve op til de krav, der er. Det vil blandt andet også betyde, at der bliver anlagt støjvolde, lavet adgangsforhold, så lastbilerne ikke skal komme gennem boligområder, at der bliver opstillet krav til, hvor og hvordan bygningerne ligger på grunden, hvordan det sikres, at det ikke støver og støjer mere end tilladt osv. De får ikke lov at anlægge virksomheden, før de har vist at aktiviteterne kan ske indenfor de grænseværdier og miljøkrav, der gælder.