5. august 2020
Stop al byggeri i bykernen, beder Beth Espedal. Foto: Allan Nørregaard
Stop al byggeri i bykernen, beder Beth Espedal. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stop al byggeri i Hillerøds bykerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stop al byggeri i Hillerøds bykerne
Debat Hillerød - 20. august 2019 kl. 13:19
Af Beth Espedal, Nyhusevej 15, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med stor interesse har jeg læst de indlæg, der har været i FAA angående de problemer et projekteret hotel på Markedspladsen vil få for de turistbusser og privatbiler, der i dag parkerer på samme plads.

Så drop dog det hotel m.m. og tal med ejerne af de tomme Gallerier, om der evt. kunne bygges om her til hotel (der er P-pladser), noget man har set udført med succes i andre byer. Tidligere var der tre hoteller nær Torvet - Hotel København, Hotel Kronprinsen og Missionshotellet - der alle fungerede i mange år.

Turistbusserne med de rigtig mange besøgende til Frederiksborg Slot vil på den måde fortsat kunne parkere på Markedspladsen sammen med de private biler.

Busserne skal desuden forbydes adgang til den lille rundkørsel på Møntportvejen - og under ingen omstændigheder parkere på P-pladsen bag Annaborg. Den er primært forbeholdt museumsgæster, kirkegængere med flere i det nærmeste nabolag.

Drop også bebyggelsen på grusparkeringspladsen i centrum af Hillerød. Kommunen kan ikke forlange, at de der arbejder i Hillerød centrum skal parkere 1,2 kilometer væk fra deres arbejdspladser og derved tvinges til en gåtur på 2 x 1,2 km pr. dag. Disse mennesker servicerer dog borgere og turister hver dag i Hillerøds butikker og kontorer til glæde for alle.

Når man ser på Hillerød bys udvikling de sidste 10 år - er det som om , at hver en bar plet jord skal plastres til med en bygning - stor eller lille - så de sidste åndehuller i byen forsvinder, uden at politikerne tænker på den øgede trafik og forurening i vore gader som dette medfører. Tænk også på, at ingen bygherre bygger for borgernes skyld, men for at tjene penge til sig selv og deres virksomheder.

Stop derfor venligst al byggeri i Hillerød bykerne og læg kommende byggeri uden for denne, så vi stadig kan glædes ved vor by - vort historiske Frederiksborg Slot - Slotssøen og de smukke parker, der omkranser begge steder. Tænk på fremtiden, så vi stadig kan glædes ved det Hillerød, jeg har boet i næsten hele mit liv.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?