21. september 2020
Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Salg af Horsevænget og billige boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salg af Horsevænget og billige boliger
Debat Hillerød - 05. maj 2020 kl. 11:46
Af Hanne Hou, Forkvinde Hillerød Udsatteråd, Hjortholmvej 8, 3400 Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi har erfaret gennem pressen at Hillerød Kommune påtænker et salg af 83 boliger på Horsevænget. Vi er orienteret om, at boligerne på grund af dårlig vedligeholdelse vil være en stor udgift for kommunen. Dette bør ikke gå udover lejerne. Boligerne har en rimelig husleje, som lejerne uden de store indtægter er i stand til at betale, ligger i et naturskønt område og Hillerød Kommune kan selv råde over alle lejligheder. Der dukker flere spørgsmål op Er lejerne inddraget i planerne og ligger der en plan for genhusning af lejerne til en ny tilsvarende bolig i størrelse og husleje? Hvad skal provenuet bruges til ?

arrow Læs også: Rimelige boliger i Horsevænget?

Boligproblemet for grupper uden høje indkomster og borgere på overførselsindkomst er ikke blevet mindre de forløbne år. Kommunen har anvisningsret til 25% af alle udlejningsboliger, men flere må sendes retur, da lejerne ikke kan betale den husleje, der kræves. Der bliver bygget historisk mange nye boliger, men vi har endnu ikke set boliger på en husleje mellem 4-6.000, som vil være den husleje, der er realistisk at betale.

Udsatterådet har de sidste par år haft fokus på boliger til mennesker der i en periode/ eller resten af deres liv har brug for særlige forhold. Dette er nu på den politiske dagsorden. Udover krav til billig husleje har vi i kommunen nogle borgere, som kræver lidt større albuerum. De kan have et misbrug eller helbredsmæssige problemer. De kunne have gavn af at leve i et område, hvor de trods udfordringer kan trives. Udsatterådet følger fortsat ethvert udspil fra politikerne. Vi håber, at vi ser boligbyggerier, hvor der er plads til den type lejere, og hvor der er den støtte og hjælp, beboerne har brug for. Vi ønsker ikke at udelukke nogen fra almene boligområder, men vi mener, at man med innovativ planlægning, krav til bygherrer, og en større viden generelt kan bidrage til større tolerance, som kan bevirke, at vi får meget mere blandede boligområder til gavn for alle borgere.

arrow Lejere vil kæmpe for deres bolig
09. januar 2020 kl. 05:55 Opdateret: kl. 15:44
arrow Beboer i Horsevænget: Jeg håber, de ikke får solgt
21. december 2019 kl. 05:22 Opdateret: kl. 16:02
arrow Salg på vej af skimmelramte boliger
20. december 2019 kl. 15:57 Opdateret: kl. 15:57
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?