20. september 2019
Mette Thiesen (NB).
Mette Thiesen (NB).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Peter Frederiksen svigter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Frederiksen svigter
Opdateret 27. marts 2019 kl. 15:13
Debat Hillerød - 26. marts 2019 kl. 13:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Mette Thiesen (NB), Byrådsmedlem i Hillerød Kommune, Spidskandidat i Nordsjællands Storkreds

Debat
Kommunens borgermøde med forældre til børn med diagnoser var en "flad fornemmelse", udtrykker en af forældrene i avisen. Jeg var selv chokeret over mødets form. Det kommenterede jeg på i avisen, da jeg ikke mener, at mødet havde den passende form til noget, der er så svært, og som der tydeligvis er store problemer med i Hillerød Kommune.

Det har fået formanden for det relevante udvalg, Peter Frederiksen (V), til at reagere. Han lader igen kritikken regne ned over mig. Blandt andet angriber Peter Frederiksen, at jeg ikke selv stillede spørgsmål ved hverken temamøde eller dialogmøde. Jeg kan dog berolige Peter Frederiksen med, at der ikke kom noget nyt frem til disse møder - i hvert fald ikke for os, der er tilpas interesserede i sagen til at tale med de implicerede familier jævnligt. Desuden havde jeg faktisk hånden oppe til det famøse møde i mandags, men jeg - og flere andre - blev ikke taget af ordstyreren. Det vigtigste for mig er sådan set også, at forældrene fik ordet. Jeg kan spørge ind på et andet tidspunkt.

Peter Frederiksen skriver også, at jeg skulle have påpeget, at der er foregået ulovligheder. Det er ganske enkelt ikke sandt. Jeg har blot påpeget, at mange af forældrene argumenterer herfor, hvorfor man som ansvarlig bør undersøge det nærmere. Jeg synes, det er ærgerligt, at Peter Frederiksen tager en så vigtig sag som gidsel og hellere vil kritisere i stedet for at finde løsninger. Jeg har fremlagt et klart forslag: at vi skal have en ekstern uvildig undersøgelse af det specialiserede børneområde. Det stemte byrådets resterende partier desværre imod - inklusiv Peter Frederiksen.

Jeg har igen og igen påpeget det uhyrlige i disse sager - desværre for døve ører. Jeg kan ikke sagsbehandle enkeltsager, men jeg kan råbe vagt i gevær. Det har jeg gjort, og det fortsætter jeg med. Bedre forhold for familier og børn med handicap og psykiske diagnoser er hjerteblod for mig. Det vil jeg fortsat kæmpe for i byrådet - og det vil jeg også kæmpe for, hvis jeg bliver valgt til Folketinget. Det ville klæde Peter Frederiksen at tage selvstændigt stilling til sagen og ikke blot læse højt fra forvaltningens svar. Peter Frederiksen bør fokusere på problemet og finde en løsning i stedet for at skyde på budbringeren.