15. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordisk Perlite skal stoppe sin forurening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordisk Perlite skal stoppe sin forurening
Debat Hillerød - 14. november 2017 kl. 15:45
Af Niels Nedergaard, Kandidat til byrådet for Socialdemokratiet, Leerbjerg Lod 26, Ny Hammersholt, Hillerød og Søren Kristensen, Kandidat til byrå
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Rent miljø i Hillerød Syd« viser, at Nordisk Perlite forurener med støv, så det langt overstiger grænseværdierne for partikler i luften. Partiklerne er så små, at de bliver siddende i lungerne, med risiko for cancer.

Der har været utallige klager til virksomheden, og kommunen har foretaget undersøgelser, der viser støvforurening, og har givet påbud, men virksomheden overholder dem ikke. Der gives igen og igen nye undskyldninger fra virksomhedens side.

I vores bofællesskab i Ny Hammersholt ligger der nogle gange et fint hvidt pulver på havemøblerne på den side, der vender over mod fabrikken. Pulveret spredes over store strækninger, og kan påvirke mange mennesker.

Det vil Socialdemokratiet ikke finde sig i. Vi vil vide, om der føres både varslede og uvarslede eftersyn og om de sker, når produktionen er oppe og ikke efter fyraften.

Socialdemokratiet vil have sagen for byrådet. Hvad kan vi gøre med sådan en virksomhed? Hvad kan vi politisk gøre for at sætte skub i tingene? Er det galt med lovgivningen? Er der for få medarbejdere til at udføre tilsyn?