21. juli 2019
Investoren Friras ApS vil opføre 80 boliger på Slangerupgade. Illustration: OGA Architecture
Investoren Friras ApS vil opføre 80 boliger på Slangerupgade. Illustration: OGA Architecture
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naboer mangler svar fra politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naboer mangler svar fra politikerne
Debat Hillerød - 27. juni 2018 kl. 16:01
Af Borgergruppen mod 4½ etage i Slangerupgade 47-49-51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi har stillet en række bekymrede spørgsmål på byrådsmødet d. 21.3. Der var byrådet ikke i stand til at svare, selvom vores spørgsmål er sendt på mail. Kommunen ville svare på alle vores spørgsmål på det dialogmøde der kom, men heller ikke på det møde d. 6.6 fik vi svar. Vi blev lovet, at det ville komme skriftligt, men vi har endnu ikke modtaget noget. Vi var meget tidligt ude, for at vide hvor vi står, men den åbenhed, der skulle være, virker som en sludder for en sladder og trækker tiden, så bygherre kan få sit ønske opfyld, og vi sidder tilbage med aben.

Vi har sendt 11 spørgsmål. Nogle af dem er:

1. Har byrådet besigtiget det berørte område for at danne sig et indtryk af konsekvenserne, ved at placere så stort et byggeri direkte op ad et gammelt villaområde?

2. Hvordan kan byrådet overveje så voldsom en overskridelse af bebyggelsesprocenten i forhold til lokalplan/kommuneplan for et område, som støder direkte op til et parcelhuskvarter?

3. Området ved og omkring Slangerupgade 47-51 er gammel mose. Hvilke overvejelser har byrådet gjort i forbindelse med den betydelige risiko for bygningsskader man pålægger boligejerne i en stor radius af det forslåede byggeri?

4. Er byrådet bekendt med at grundene Slangerupgade 47-51 er klassificeret som Jordforurenet V2, dvs. med betydelig risiko for skadelig virkning for mennesker og miljø? Har man i den forbindelse undersøgt konsekvenserne for de nærmeste beboere og miljøet, som følge af en grundvandssænkning i det specifikke område og er der rejst krav om rensning af jorden?

5. Hvordan kan der ifølge økonomiudvalget ikke være økonomiske konsekvenser for kommunen i forbindelse med så stort et byggeri - vi tænker her på kapacitet af eksisterende kloaknet, vejnet mv.?

6. I Startredegørelsen er der beregnet én P-plads pr. lejlighed. Vurderer byrådet at dette er realistisk for at dække behovet for beboerne og gæster i et område som i forvejen hårdt belastet af fem nye boligblokke, samt kommende nedlægning af grusparkeringen ved Åmosevej?

7. Er der lavet beregninger for den øgede trafikbelastning for området, som allerede har fået fem nye boligblokke, og har byrådet gennemarbejdet en trafikplan for afvikling af den stigende trafik i området?

8. Som naboer til grundene Slangerupgade 47-51, hilser vi byfornyelse velkommen, men denne startredegørelse medfører mange alvorlige gener for naboerne. Hvis interesser varetager byrådet i denne sag - en udefrakommende bygherres, eller byens skatteborgeres?