19. april 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor skal Torvet totalrenoveres?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor skal Torvet totalrenoveres?
Debat Hillerød - 03. oktober 2018 kl. 14:10
Af Christian M. Jespersen, Byskellet 5, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvorfor skal Torvet totalrenoveres? Jeg forstår det ikke.

Bedømt ud fra debatindlæg i Amtsavisen, samt kommentarer ved borgermødet, er det mit indtryk, at kommunens menige borgere absolut ikke bakker op om og ej heller forstår totalrenoveringen. At kommunen vil forskønne Torvet for at gøre det endnu mere tiltrækkende er rigtig fint. Men en totalrenovering - nej tak.

Torvet er en del af et større kompleks, som omfatter gågaden, Torvet, sidegaderne og Søstien. Et område som er afgrænset af Østergade, Hostrupsvej, Nordstensvej og Slangerupgade. Torvet ligger midt i det hele. Det er selvfølgelig fristende at gøre Torvet til byens mødested. Men egner Torvet sig til dette? For mig virker Torvegruppens mange ønskede ændringer som de indledende øvelser i en »brainstorm«: Et utal af mere eller mindre relevante strøtanker, hvori der bør luges grundigt. I Torvegruppens oplæg samt Schönherrs deraf afledte renoveringsforslag er der planlagt talrige aktiviteter på Torvet. Men er alle disse realistiske?

Torvet er og bliver et vindomsust sted. At finde et lunt »hjørne« til at nyde sin espresso er ofte næsten umuligt. Ved borgermødet blev der foreslået at opføre glasafskærmninger til at bryde vinden. Men tænk på alle de fulderikker som i nattetimerne vælter rundt i området. Enten vil de i deres beruselse rende lukt ind i glasafskærmningerne, eller øve hærværk på glaspartierne. Nej det går ikke. Endelig vil glaspartierne virke distraherende på det frie kik til slottet. Vuet til Slottet fra Torvet er enestående, og det åbne kik må under ingen omstændigheder brydes. Så koncentrer cafeer, restauranter, siddepladser og beplantninger langs med bygningerne.

Videre skal der etableres muligheder for stadepladser, således der kan afvikles torvedage og julemarked. Men det har jo været prøvet så mange gange før, og hver gang været en dundrende fiasko. Så hvorfor smide penge efter et dokumenteret flop? Endelig skal den eksisterende brolægningen graves op og erstattet med en ensrettet overflade. Hvorfor dog det? Det er variabiliteten som glæder øjet!

Skal der endelig oprettes en potentiel markedsplads - og det vil være dejligt - så anvend det gårdområde, som støder op til Gallerierne. Her er der også mulighed for at etablere cafeer mm. Samtidig kunne turistkontoret flyttes hertil. Herudover findes mange små pladser ned mod søen samt markedspladsen, som kunne indlemmes i cafelivet.

Så kære byrødder: Har I nu tænkt jer rigtigt om? Ryst posen på ny - skrot torveprojektet - og præsenter en helhedsplan for det centrale Hillerød.