15. september 2019
Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad skal Hillerød med et nyt fodboldstadion?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad skal Hillerød med et nyt fodboldstadion?
Debat Hillerød - 25. marts 2019 kl. 13:03
Af Ivar Berg-Sørensen, Køgemestervej 5, 3400 Hillerød.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et udmærket debatindlæg i FAA den 19/3-19, gør Tom Døllner endnu engang opmærksom på de mange års forsømmelser i Hillerøds byplanlægning, som politikerne bør gøre noget ved. 1000 borgere har - også ifølge FAA - svaret på byrådets opfordring til at svare på, hvordan Hillerød skal se ud i fremtiden. Men det er med mange års forsinkelse, at denne borgerinddragelse finder sted. I de sidste 10-15 år er byen blevet plastret til med uskønne byggerier, der ikke passer ind i større arkitektoniske overvejelser, og det fortsætter bare med Møllebro- , markedsplads- og Hildis Have- projekterne. Der lyttes ikke stadig nok i byrådet til ikke mindst indvendinger fra især SF's side.

Oven i dette kommer nu ifølge artikel i FAA den 21.03.19 vilde fodboldstadiondrømme. At drømme har man jo altid lov til, men når man til en kamp mellem Brøndby og Hillerød sidste år kun havde knapt 3000 tilskuere, hvordan kan man så som ansvarlige politikere tænke på at anvende mindst 30-40 mill. på et nyt fodboldstadion til 4000 tilskuere? Har kommunen virkelig ikke andet at bruge penge til? De sidste ugers skriverier i dagspressen om svigtende skoleundervisning af handicappede børn lægger alene op til behov for mange flere penge til det område.

Det er meget optimistisk at tro, at Hillerød i konkurrence med omliggende storklubber som FC Nordsjælland, Lyngby og Helsingør kan fremtrylle et Superliga- eller 1. divisionshold. Talentfulde unge spillere suges op allerede i 15-16 års alderen af især FC Nordsjælland, dvs. længe før, de har mulighed for at gøre sig gældende på Hillerøds 1.hold, som nu ligger i midten af 2.division.

Der tales om tilskuerkrise i dansk fodbold, og den må formodes at blive endnu større, efterhånden som nye internationale superligaer vinder frem. For hvem vil ikke hellere se en fodboldkamp på højt niveau i TV end de lokale helte fra en sekundær dansk fodboldrække? Den stillesiddende e-sport vinder frem som publikumsport med hastige skridt og bliver nemt en stor konkurrent til kolde tilskuerpladser på et fodboldstadion.

Skal der være plads til 4000 tilskuere på et nyt fodboldstadion på Selskov stadion, betyder det også øget trafik og støj i et i forvejen meget trafikeret område samt beslaglæggelse af et stort område til parkering til mindst 1500-2000 biler. Godt nok er der cykelsti på Selskovvej, men alligevel!

Der bør foretages meget omhyggelige analyser af behovet for at bygge et nyt fodboldstadion. Selskov stadion har et meget fint atletikstadion, som ikke har været i brug de sidste 25-30 år til den eliteatletik, der engang prægede FIF Hillerød. Det sidste store atletikstævne med et par hundrede tilskuere fandt sted i forbindelse med fejringen af atletikafdelingens 100 års jubilæum i 2011. Det kan frygtes gå et fint fodboldstadion til 4000 tilskuere på samme måde: at det kun kan fyldes ved ganske få anledninger med års mellemrum.

Hvis man skal tro Hillerød bys politikere rigtigt, når de klager over store økonomiske udgifter til at løse byens opgaver, har byen meget andet og betydeligt mere nyttige områder at bruge borgernes penge på som eksempelvis trafik- og parkeringsproblemer (som nævnt i Tom Døllners indlæg) , bedre normeringer til skole- og ældreområdet m.v. end på at bygge et nyt fodboldstadion, hvor det i øvrigt meget vel kan gå i Hillerød, som det er gået i Helsingør, hvor det nye fodboldstadion er blevet adskillige millioner dyrere end først antaget.