13. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerøds frivillige korps sendt til tælling med betalingsparkering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerøds frivillige korps sendt til tælling med betalingsparkering
Debat Hillerød - 27. august 2019 kl. 12:14
Af Gerd Johnsen, Strødam Mose 9, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad tænker Byrådet dog på med parkering? Nu bliver både turisterne, arbejdende mennesker og frivillige smidt ud af bymidten.

Fornylig sad jeg til møde for frivillige i Klaverfabrikken, som ligger i kulturaksen. Kl 17.30 gik vi som sædvanlig ind efter en P-billet til den lille grusparkering, som efter kl 18 er fri tilgængelig - men ak, så kom der en meget trist meddelelse om, at snart lukker den store gratis grusparkering ved kulturaksen og den lille grusparkering (som ikke kan rummer alle os frivillige der er i Frivilligcenteret, Klaverfabrikken, Kedelhuset, Biblioteket, Museum Nordsjælland) kommer vi heller ikke til at bruge gratis fra kl 18 eller med P-billet, da den tilhører biblioteket. Så fremtiden bliver nok, at vi skal holde i det store betalingsparkeringshus - og hvem skal så betale? Byrådet siger, at der er masser af P-pladser - ja betalings P-pladser. Men os frivillige har nogle ganske få krav til at være frivillige og det er, at det skal være sjovt og hyggeligt, gratis kaffe og lidt mad, og så skal det ikke koste noget. En udgift til P-afgift 10 kr pr timer, som kan sagtens kan ende på en udgift på 30 til 70 kr pr deltagelse i frivilligearbejdet er ikke acceptabel. Straks ved frivilligmøde sagde mange, at hvis vi skal til at betale for parkering, så holder jeg op, som frivillig.

Personligt stemte jeg på Kirsten Jensen til byrådet, da hun sagde, at hun ville tage borgerene med i beslutningsprocesserne om Hillerøds udvikling, men nu ødelægges mange gode initiativer og daglig dage af betalings parkering. Hvad har Byrådet tænkt sig at gøre? Kan alle vi frivillige få et kort til at lægge i forruden på linje med handicapkort med tilladelse til gratis parkering?

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?