23. januar 2020
Foto: Mikkelsen arkitekter
Foto: Mikkelsen arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hillerøds arkitektur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hillerøds arkitektur
Debat Hillerød - 26. november 2018 kl. 13:45
Af Jens Kramhøft, Slotsgade 8 2.th.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmesteren og Dan Riise udtaler, at det er dejligt at bygherre og investor har lyttet vedrørende Markedspladsens fremtidige byggeri. Det manglede vel egentlig bare. Det er VORES BY, ikke investorernes.

Det nye forslag ser dog lige så almindeligt ud som det gamle. Hvorfor kan de dygtige arkitekter ikke være mere opfindsomme og kreative, og skabe bygninger, som ikke ligner alt andet i DK. Lad os få en by, der er værd at besøge, så man ikke bare kommer for at se Slottet. Tænk på hvor ofte vi besøger andre byer for at se en særlig bygning Kirke, Rådhus, slot - men samtidig ser selve byen på grund af dens eget særpræg, liv butikker mm. Alle de nye bygninger i Hillerød bymidte bygges i samme "firkantede anonyme stil" (Hildis Have, Stauns hjørne mm), som alle andre steder i Danmark ! Elementbyggeri.

Er det virkelig ikke muligt, at bykernen kan få sit eget særpræg ? Det moderne nye kan så anbringes i "forstæderne": Favrholm, Frederiksbro osv. Moderne "storby" med stormomsuste høje bygninger, hvor man kan bade og lege i kanaler mm. Der er nok behov for dette - men prøv at skabe en særlig Hillerød Bymidte, som lokale og turister fra nær og fjern vil besøge.