19. december 2018
Foto: Force4Architechs
Foto: Force4Architechs
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hildirs Have - Pas på vores by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hildirs Have - Pas på vores by
Debat Hillerød - 03. april 2018 kl. 12:38
Af Michael Liesk, Humlehaven 16, 3400 Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så er man atter engang i færd med at ødelægge vores by dels ved at rive gamle huse der indgår i et kulturhistorisk miljø ned og omdanne hele området til Hillerøds svar på Manhattan Skylins. Efter de foreløbige skitser at dømme ser byggeriet totalt grønt ud, både på taget og jorden og det hele skal være svanemærket i håbet om at dette kan få projektet til at glide ned hos politikerne.

Som bekendt er papir, skitser og projekt beskrivelser et, - virkeligheden noget andet.

Forvaltningen er parat til at lade de smukke gamle huse falde for investors guld og kommunen vil, hvis man går med til projektet atter engang underkende den kommuneplan som er en del af en demokratisk proces, en kommuneplan der foreskriver 3 til 4 etager i området hvor man nu vil opføre højhuse op til 7 etager.

Nikolaj Stampe fra PKA fremfører at det høje byggeri giver mere plads på jorden ... jo tak men den plads bliver en plads i skyggen og vindturbulens som højt byggeri medføre. Hele området bliver mørkere og mørkere. I kan overtag den gamle TDC bygning og gi den en kærlig hånd gerne svanemærket.

Nu synes jeg ikke det er fair at bruge undskyldningen om at området allerede er under så stor forandring til at man blot giver los og lader hånet om en fornuftig byudvikling. Det må være slut med at forvaltning og politikere lægger sig fladt ned for investorer. Hvad med mængden af trafik de nye lejligheder medføre, der er bilos og bilkøer overalt i den indre by. De nye beboer i THE HILL har ikke skiftet til S- tog eller bus. Nu må en trafikløsning komme i første række.

Jeg håber inderligt at vi bevare de kulturhistoriske områder og huse vi vores by, er det ikke netop sådanne områder vi taler om når vi vender hjem fra byer som Rom, Firenze og Barcelona. Det kunne jo være at de turister der besøger vores by søger de samme oplevelser.