19. oktober 2018
Billede
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Åbent brev til borgmester og skoledirektør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Åbent brev til borgmester og skoledirektør
Debat Hillerød - 07. november 2017 kl. 02:17
Af Tine Tøffner-Clausen, forældre til Sille 3.T - Kornmarkskolen, Borupvej 40, 3320 Skævinge
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederiksborg Amts Avis skriver i dag om den massive utilfredshed med undervisningen på 3. årgang på Kornmarkskolen i Skævinge. Avisen blev opmærksom på situationen efter et åbent brev, som blev sendt til Hillerøds Borgmester Dorte Melgaard og Anders-Peter Østergaard - Direktør for Børn, Skoler, Familie samt Kultur i Hillerød Kommune.

arrow Læs også: Politikere går ind i skolesag

» Jeg skriver som forældre til et barn i 3. klasse på Kornmarkskolen, Skævinge. Jeg føler mig nu nødsaget til at lave et offentlig opråb, til jer der har den overordnede ledelse i Hillerød kommune.

Vi har i forældregruppen siden august 2016, klaget over matematik undervisningen i i 2. og nu 3. klasse. Der har været skiftende lærerbemanding i matematik og undervisningen har været på et så ringe niveau, at den nationale test viser resultater langt under niveau. Vi har klaget over matematik underviseren, men skoleledelsens svar har været at der var fuldt tiltro til den pågældendes lærers kompetencer og at der var vores børn, der var dårlige skole børn og generelt meget faglige svage - altså begge klasser - med ca. 26 børn i hver klasse - 52 børn ialt -den lader jeg lige stå et øjeblik.

Da forældre i begge 3. klasser går sammen med kritikken, sker der endelig noget. Matematik læreren bliver opsagt af Kornmarkskolen, og der sættes en læreruddannet vikar ind til og med uge 42. Der ansættes desuden en ny udklækket gymnasium elev til at hjælpe i timerne. Det viser sig at pensum fra 2. klasse endnu ikke er gennemgået i 3. klasse. Nu skal der følges op og det faglige niveau i klasserne skal højnes.

Samtidig bliver dansk læreren i mit barns klasse langtidssygemeldt og der indsættes en pædagog til at varetage undervisning i dansk.

Status er nu:

Der er læreruddannet personale i 3. T. på Kornmarkskolen 2 timer ud af 30 timer - disse 2 timer er billedkunst.

Den sidste nationale test i begge 3.klasser på Kornmarkskolen viser fortsat lavt resultat, trods ledelsen havde lovet os en ihærdig indsats og netop fokus på at højne dette.

Undervisningen i matematik, engelsk, historie og kristendom varetages af en 19 årige, uden undervisningserfaring eller kompetencer.

Dansk undervisning varetages af en pædagog uddannet - grundet langtidssygemeldt dansk lærer.

Der er nu brugt 1,5 år på at råbe ledelsen på på Kornmarkskolens indskoling - dette har endnu ikke endnu resultater.

Den sidst offentliggjorte kvalitetsrapport 2014/2015 for Hillerød kommunes skolevæsen angiver netop:

....«Skoleafdelingens ledelses opgave er at prioriterer, at der først og fremmest sikres fuld kompetencedækning i de store fag, herunder dansk, matematik samt engelsk.«

...« Underviseren skal have haft det pågældende fag som undervisningsfag på læreruddannelsen eller kompetencer svarende dertil.«

...«Kompetencedækningen i undervisningstimerne skal være på 85 % i 2016.«

Disse målsætninger stemmer på ingen måde overens med det der er hverdagen for vores børn på Kornmarkskolen, Skævinge.

Ledelsen på Kornmarkskolen lever på ingen måde op til deres rolle. Skolelederen Søren Vestergaard bliver ved med at bede om tillid til hans evner som skoleleder, men det er gået tabt grundet hans accept af det ovenstående.

Hvordan skal vores børn indhente det tabte, hvordan sikre vi at de bliver så gode som de kan??

Vi har brug for hjælp.....får vi det???

Mange hilsner
Tine Tøffner-Clausen, forældre til Sille 3.T - Kornmarkskolen.

arrow Lærer søges: Når 7 plus 2 er lig med 4
07. november 2017 kl. 06:18 Opdateret: kl. 18:34
arrow Elever spist af med uddannet lærer to timer om ugen
07. november 2017 kl. 03:52 Opdateret: kl. 18:17