8. maj 2021
#1733240
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Giv naturen din stemme - tanker om den grønne kile mellem Hillerød og Allerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Giv naturen din stemme - tanker om den grønne kile mellem Hillerød og Allerød
Debat Hillerød - 09. april 2021 kl. 12:18
Af Kirsten Dagnæs-Hansen og Mogens Busk Sørensen, Slettebjerget 135 Ny Hammersholt

Mange af os, der har boet i området i mange år og dagligt færdes i dets enestående natur, har været vidner til en tilsyneladende evig kamp for og imod 'invasive projekter', der truer med at ødelægge denne natur og de eksisterende landsbymiljøer i området. Listen er lang: Ring 5, Knudepunkt Hammersholt med station, bolig- og erhvervsområder, Supersygehus, 'Hammersholt Enge', 'Brødesølund' og industrien i den eksisterende Hammersholt Erhvervspark.

arrow Læs også: DEBAT: Vi mangler stadig det lovede borgermøde!

For os er skrækscenariet, at Hillerød og Allerød med tiden vokser sammen, så den grønne kile helt forsvinder. Selv udlægning af nye, mindre byzoner i området vil starte en glidebane hen mod dette scenarie.

Det er NU, der er brug for, at byrådene i Hillerød og Allerød 'sætter det lange lys på' og prioriterer naturen højere end kortsigtet økonomisk gevinst. Rammerne for udviklingen af byerne og bevarelsen af naturen omkring skal sættes af borgerne gennem byrådet - ikke af ejendomsudvikleres økonomiske egeninteresse og dertil hørende lobbyisme og 'greenwashing'.

Rammerne sættes forhåbentlig ud fra en samlet overvejelse af:

Byafgrænsninj

Skal Hillerød vokse mere end allerede planlagt? Er det et mål i selv, at der skal skabes plads til yderligere mange tusind tilflyttere? Kan byen ikke holdes inden for trekanten Isterødvejen - Overdrevsvejen - Hillerød Motorvejen?

Naturbevarelse

Hvordan bevares og visse steder reetableres den fantastiske natur omkring byen, som er en af dens allerstørste attraktioner? Kan Hammersholt-Brødeskov-Børstingerød Mose- området indgå i Kongernes Nordsjælland? Kan dele af området fredes?

Ophævelse af industrizonen langs S-banen

Er der længere en rationel begrundelse for at opretholde en industrizone langs S-banen, nu hvor den kommende station placeres ved Overdrevsvejen? Er det muligt at flytte den nuværende industri til de etablerede industriområder ved motorvejen? En flytning vil i den grad hjælpe både landsby, trafiksikkerhed og natur. Det vil en ny bydel, med hvad deraf følger, derimod ikke.

Ophævelse af Ring 5 korridoren

Hillerød og Allerød bør bevare presset på regeringen for at få nedlagt Ring 5 korridoren, der nok gavner svensk industri, men som ødelægger naturen og landsbyerne her.

Kære politikere, tænk jer godt om en ekstra gang, inden I gør uoprettelig skade på den grønne kile.

Naturen er trængt, men den har desværre ikke selv en stemme, så til kommende kommunalvalg stemmer vi på naturens vegne på de politikere, der gennem handling viser, at de tør prioritere naturen højest.

arrow DEBAT: Åbent brev om Hammersholt Enge
21. april 2021 kl. 14:28 Opdateret: kl. 14:28
arrow Landsby kan ikke flyttes og kan ikke rummes på industrigrund
20. april 2021 kl. 20:48 Opdateret: kl. 20:48
arrow Bygherre holder online-møde om Hammersholt Enge
15. april 2021 kl. 06:13 Opdateret: kl. 17:36
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?