27. november 2020
#1681316
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Flere demente skal bo sammen i en lejlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Flere demente skal bo sammen i en lejlighed
Debat Hillerød - 22. november 2020 kl. 15:16
Af Niels-Peter Thoms, Skovledet 95A, 3.th, 3400 Hillerød

Hvis man ved bare lidt om demente mennesker og deres måde at opleve deres omgivelser på, må det gøre meget ondt at læse artiklen i Amtsavisen den 21. november 2020 om, at flere demente borgere skal dele lejlighed på blandt andet plejecentret Skovhuset.

arrow Læs også: DEBAT: Pres på boliger til demente

Mennesker med demens har behov for en stor grad af forudsigelighed for at kunne oppebære en nogenlunde livskvalitet. Det er vanskeligt at se, hvorledes det kan finde sted, når borgeren måske efter års ensomhed pludselig skal leve op og ned ad en person, som man ikke kender, og som måske er støjende og udadreagerende.

Det er omsonst at stille spørgsmål ved den sagsgang som har resulteret i, at Hillerød Kommune er kommet i denne ulykkelige situation. Men er den mangel på plejehjemsboliger, vi nu har i Hillerød, er udtryk for den lemfældige måde kommunalbestyrelsen har valgt at behandle ældre demente borgere på?

Op til sidste kommunalvalg deltog jeg i flere vælgermøder med spidskandidater. Da borgmesteren, på daværende tidspunkt spidskandidat, ved et af møderne holdt sin tale, handlede den udelukkende om teknik, miljø og trafik. Ikke et ord om mennesker. De, som ved mødet havde nerver nok til at tale om de ældre, blev ikke valgt ind. Er Hillerød en foregangskommune?

arrow Ældre, der venter på plejebolig, får en lappeløsning
22. november 2020 kl. 10:55 Opdateret: kl. 17:20
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?